Kategoriler
Sosyal

Facebook veri hırsızlığı ile yeniden gündemde!

Facebook veri hırsızlığı ile yeniden gündemde! Facebook geçtiğimiz aylarda kullanıcı bilgilerinin çaldırıldığı hakkında duyuru yapmıştı. Ancak sosyal medya devi yeni bir veri hırsızlığı ile yeniden gündemde. Facebook’a yapılan saldırı sonucu 30 milyon kişinin bilgilerinin çalındığı ifade edildi.

facebook-30-milyon-veri-hirsizligi

Bilindiği gibi Facebook tarafından  Eylül ayı içerisinde kullanıcı bilgilerinin çalındığı yönünde duyuru yapılmıştı. Ve ardından Facebook hakkında birçok eleştiri gündeme gelmişti. Hatta çalınan bilgilerle hesapların ele geçirilebileceği endişesi olduğu belirtilmişti. Yaklaşık olarak 50 milyon kullanıcı bu durumdan etkilenmişti. Ancak veri hırsızlığı bununla son bulmadı. Kısa bir süre önce yeni bir veri hırsızlığı duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamaya göre 16 milyon kullanıcının e-posta adresi ve telefon numarası çalındı. Yaklaşık 14 milyon kullanıcının da konumları, mesajları,arama geçmişleri gibi bilgiler saldırganların eline geçmiş durumda. Facebook konu hakkında bir açıklama yaptı ve hırsızlığı doğruladı. Hatta bilgilerinizin çalınıp çalınmadığını öğrenebileceğiniz bir sayfa hazırladı. Buradan çalınan bilgiler arasında sizinki var mı yok mu kontrol edebilirsiniz.

Sosyal medya platformlarının kullanıcı bilgilerini çaldırması kullanıcıların tepkilerine neden oluyor. Dünyanın en büyük sosyal medya devi olan Facebook’un ise veri hırsızlığına karşı önlem alamaması ise oldukça şaşırtıcı. Facebook kullanıcı verilerini korumayı başaramazsa büyük oradan kullanıcı kaybı yaşayabilir. Çünkü kullanıcılar kişisel bilgilerinin çalınması ve satılması konusunda oldukça tepkililer.

Çalınan Facebook Hesapları Deep Web ’de Satılıyor haberimizi ilgili bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir