Kategoriler
Sosyal

Çalınan Facebook Hesapları Deep Web ’de Satılıyor

25 Eylül 2018’de büyük bir saldırıya uğrayan Facebook’ta 50 milyona yakın kullanıcının hesapları çalınmıştı.

Dream Market’e göre illegal verilerin ve ürünlerin bulunduğu Deep Web ’de çalınan Facebook hesaplarının satılıyor. Facebook hesaplarının tanesi 3-12 ABD Dolar’ı aralığındaki fiyatlarla satışa sunuluyor. Ödeme işlemleri ise dijital para birimi Bitcoin ve Bitcoin Cash ile yapıldığı ifade ediliyor. Satışa sunulan hesaplardan yaklaşık olarak 150-160 milyon dolar değerinde bir servet elde edildiği tahmin ediliyor.

Dream Market’in açıklamalarına göre hesap sahibine ait yazışmalar, fotoğraflar ve diğer bilgiler hesapların değerini arttırıyor ve hesapla birlikte onlarda satışa sunuluyor.

facebook-deep-web-hesap-satisi

Uzmanlar, çalınan hesaplar için riskin büyük olduğunu söylüyor. Kişisel bilgileri elde edilen kullanıcılara şantaj yapılabileceğini ya da bu bilgilerin sahte hesaplarda kullanılabileceği uyarısında bulunuyor.Çalışan hesaplardan yüksek miktarda paralar elde edildiği için diğer siber suçluların da bu alana yönelmesi bekleniyor ve bu beklenti beraberinde büyük bir endişeyi getiriyor.

Facebook ise saldırıların merkezini henüz tespit edemediğini açıklarken aynı zamanda hesapların Deep Web üzerinden satılması konusunda bir açıklamada bulunmadı. Avrupa Birliği genel veri korum kanunlarına göre Facebook kullanıcılarını korumak için yeterli çabayı göstermemişse tüm dünyadaki yıllık gelirinin yüzde dördü kadar para cezasına çarptırılabilir. Eğer böyle bir sonuç ortaya çıkarsa Facebook yaklaşık olarak 1.6 milyar Dolar para cezası ödemek zorunda kalacak. Olası yeni siber saldırılara karşı kullanıcıların önlemler alması oldukça önemli.

Facebook Messenger Yenilendi haberimizi ilgili bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir