Kategoriler
Yazılım

Winamp’ın mobil uygulaması çıkıyor!

Winamp’ın mobil uygulaması çıkıyor! Bir zamanların efsane müzik dinleme uygulamalarından biri olan Winamp geri dönüyor.  Radionomy CEO’su Alexandre Saboundjian tarafından yapılan açıklamaya göre geliştirme çalışmaları başladı. 1990’lı yılların efsanevi müzik uygulaması olan Winamp, neredeyse herkes tarafından kullanılıyordu. O dönemlerde popüler olan uygulamalar arasında MSN gibi programlar yer alıyordu. Hatta MSN kullanıcıları bir yama kurarak Winamp’ta çalan şarkıyı MSN’de gösterebiliyordu. Tabi bu olay o dönemin en popüler olaylarından biriydi. Ancak yenilik konusunda sıkıntı yaşayan şirket günümüze kadar varlığını sürdüremedi. Yani yazılım geliştirme konusunda yetersiz kaldı diyebiliriz.

winamp-mobil-uygulama-indir-2019

Programının geliştirici şirketi programı yeniden kullanıma sunmak amacıyla çalışmalara başladığını duyurdu. Alexandre Saboundjian yaptığı açıklamada artık masaüstü uygulamalarda rekabetin kalmadığını, uygulamanın IOS ve Android sürümünün geleceğini belirtti. Uygulamanın 2019 yılında kullanıcılara sunulması bekleniyor.  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan şirket CEO’su “”Gelecek yıl, Winamp mirasıyla yaşayan değil, daha eksiksiz bir dinleme deneyimi ile tamamen yeni bir versiyon gelecek. İnsanlar her cihazda ulaşabilecekleri tek bir müzik deneyimi yaşamak istiyorlar. Winamp kullanıcıların bu isteklerine cevap verecek.” dedi.

Bir dönemin en iyi uygulamaları arasında yer alan programın 2019 yılına damga vurması bekleniyor. Gündeme düşen haberlerle birlikte eski kullanıcıların oldukça heyecanlı olduğu görülüyor. Tabi günümüzde bu tarz da birçok uygulamanın olması şirketi bir hayli zorlayacaktır. Eğer benzeri programlar ile rekabet edebilecek seviyede geliştirmeler yapılırsa Winamp eski gücüne tekrar ulaşacaktır. Şimdiden Winamp’ın mobil uygulaması oldukça merak ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir