Kategoriler
Nasıl yapılır

Blog nasıl açılır ?

Teknoloji sevenlerin en çok merak ettiği  blog nasıl açılır ? sizler için ele aldık. Bilmeyen arkadaşlar aşağıda yer alan anlatımlara göre kolay bir şekilde blog açıp günlük olarak yazabilir. Artık bir çok kişinin bloğu bulunuyor. Blogger’lar son 1-2 yıldır oldukça gündemde. Siz de özgün içerikler yazarak takipçi elde edebilirsiniz. Burada elde edeceğiniz takipçiler sosyal medya hesaplarınızı da takip edecektir. Böylelikle hayran kitlesi oluşturmanız mümkün. Şimdi bir blog nasıl açılır inceleyelim.

  • Öncelikle bir gmail hesabına sahip olmamız gerekiyor. Bu hesabımız olmadan blog açmamız mümkün olmayacaktır. Bir telefon numarası ile kolay bir şekilde gmail hesabı açabilirsiniz. Hesabı açtıktan sonra blogger.com adresine giriyoruz. Karşımıza çıkan sitede gördüğünüz gibi “ blog oluşturun ” seçeneği yer alıyor. Buraya tıklıyoruz. Daha sonra karşımıza profilinizi onaylayın seçeneği geliyor. Burada yapmamız gereken “ Blogger’a devam et ” butonuna tıklamak olacak.

 

  • Karşımıza gelen ekranda “ Yeni blog” seçeneğini görüyorsunuz. Buraya tıklıyoruz ve devam ediyoruz.

 

  • Şimdi karşımıza yeni bir ekran geldi. Buradan kendimize bir blog ismi seçiyoruz. Bu seçimi istediğiniz gibi yapabilirsiniz. İsim-soyisim  olarak seçebilirsiniz. Ancak bazı isimler daha önce alınmış olabilir. Burada size uygun boşta olan bir blog ismi seçerek devam ediyoruz.

  • Örnek olarak size bir blog ismi seçtim. Boşta olduğu için sağ tarafta mavi tik işareti çıktı. Bu ismi alabilirsiniz anlamına geliyor. Aynı ekranda biraz alt tarafta Tema yazan bir alan görüyorsunuz. Burada kendimize istediğimiz bir site tasarımını seçebiliyoruz. Sizin için hangisi uygun ise onu seçerek “blog oluştur” butonuna tıklayınız.

  • Gördüğünüz gibi bloğumuz açıldı. Şimdi karşımızda birden fazla menü gözüküyor. Burada kafanız karışmasın. Kullanımı hiç zor değil. Yazı yazmak için yapmamız gereken sadece “ Yeni Yayı” butonuna tıklamak.

 

  • Bu ekranda yazacağımız yazı başlığını “ Yayın Başlığı” alanına yazıyoruz. İçerik kısmını ise gördüğünüz gibi boş alana yazıyoruz.  Yazımıza resim eklemek istiyorsak işaretlediğim yere tıklayıp resminizi yükleyebilirsiniz. Bir de yazımıza anahtar kelime eklememiz gerekecek. Anahtar kelime nedir ? Yazdığımız yazılar ile ilgili ziyaretçilerin bizim yazımıza ulaşması için onları yönlendireceğimiz kelimelerdir. Örnek olarak “ blog nasıl açılır” konusunda bir yazı yazıyorsak  “ blog nasıl açılır, blogger açmak, blog açma yöntemi” gibi anahtar kelimeleri eklememiz gerekir.

 

Yazımızı yazdıktan sonra ise geriye sadece yayınlamak kalıyor. Google’da yazımızın çıkması birkaç günü alabilir. Güncel içerikler paylaştığınızda “başka sitelerden kopyalama yapmadan” Google sizi sevecektir ve yazılarınız ilk sayfada çıkacaktır. Daha sonra günlük olarak düzenli yazılar yazmanız halinde sitenize gelen ziyaretçiler artacaktır. Blog açımı bu kadar arkadaşlar. Bir sonra ki yazımızda blogger ayarları nasıl yapılır bunları anlatacağım. Takipte kalınız.

Bir önceki yazımızda sizlere Android uygulama güncelleme nasıl yapılır ? konusunu anlatmıştık. İlgili bağlantıdan okuyabilirsiniz.

“Blog nasıl açılır ?” için 3 yanıt

Blog nasıl açılır herhangi bir bilgim yoktu. Resimli anlatımınız sayesinde öğrenmiş oldum. Teşekkürler teknoloji haberi

Blog nasıl açılır hep merak ediyordum. Arkadaşlarımın hepsinin bir blogu var. Anlatılan adımları izleyerek blogu açtım. Teşekkürler teknoloji haberleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir