Kategoriler
İnternet

Freedom House ‘İnternette Özgürlük 2017’ Raporu Açıklandı

Freedom House internette özgürlük 2017 raporunu açıkladı. Araştırma şirketine göre Türkiye, Mısır ve Ukrayna’da bu yıl internet özgürlüğünün en belirgin şekilde kısıtlandığı ülkeler oldular. Rapora göre internet özgürlüğü konusunda en kötü skora sahip ülke ise Çin.

Raporda 65 ülkenin yani dünyadaki internet kullanıcılarının %87’sini oluşturan ülkelerin 32’sinde internet özgürlüğünün kısıtlandığı açıklandı. Geçen yıl itibari ile bu ülkeler arasında  Ukrayna, Mısır ve Türkiye’de yer aldı. İnternette Özgürlük 2017 isimi raporda Türkiye ile ilgili olarak ise  internet ağının ve sosyal medya sitelerine erişimin sık sık askıya alınmasından dolayı özgürlüğün gerilediğinden bahsediliyor.

Türkiye açıklanan raporda 100 üzerinden 66 puan aldı. Geçtiğimiz yıl Freedom House tarafından 61 puan verilmişti. İnternet kısıtlamalarının nedenlerine bakıldığında ise terör olayları sonucunda sosyal medya erişimlerinin engellenmesi yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda sık yaşanan engellemelerin küresel çapta gündeme geldiğini görmüştük.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir