Kategoriler
Yazılım

App Inventor ile Android uygulama geliştirme

App inventor ile Android uygulama geliştirme nasıl yapılır, App inventor uygulama örnekleri nelerdir gibi soruların cevaplarını bulacağınız bir konu ile karşınızdayız. Öncelikle App Inventor nedir ?  Android uygulama geliştirmek amacıyla kurulan ücretsiz bir platformdur. Bu platformda geliştiriciler istedikleri uygulamaları hazır bileşenler sayesinde hazır hale getirebilirler. Platforma herkes kayıt olabilir ve uygulama geliştirebilir. Bu konuda herhangi bir sınırlama yoktur.

App Inventor Platformuna nasıl giriş yapılır ?

Öncelikle Google’a ilgili kelimeyi yazıyoruz ve karşımıza çıkan ilk siteye giriş yapıyoruz.

app-inventor-ile-android-uygulama-gelistirme

Siteye giriş yaptığımızda İngilizce içerikli bir platform göreceğiz. Burada ise sağ üst köşede turuncu renkte bulunan Create Apps! butonuna tıklıyoruz. Aşağıda yer alan resimde tıklamanız gereken yer işaretlenmiş durumda.

app-inventor-ile-android-uygulama-gelistirme-2

Butona tıkladıktan sonra karşımıza yeni bir sayfa açılacak. Bu sayfada sol üst köşede ” Start New Project ” isimli butona tıklayarak kendimize bir proje dosyası oluşturacağız.

app-inventor-ile-android-uygulama-gelistirme-3

 

İlgili butona tıkladıktan sonra aşağıda görmüş olduğunuz küçük bir pencere açılacak. Buraya projenizin adını giereceksiniz. Herhangi bir proje ismi yazabilirsiniz. Yazdıktan sonra ise”OK” butonuna tıklıyoruz.

 

app-inventor-ile-android-uygulama-gelistirme-4

Proje adını yazdıktan sonra karşımıza aşağıda görmüş olduğunuz ekran çıkıyor. Buradan uygulama geliştirme yapılmaktadır. Platform üzerinde bir çok bileşen bulunmaktadır. Bu bileşenlerin kullanımını öğrenerek uygulama geliştirmeye başlayabilirsiniz.

app-inventor-ile-android-uygulama-gelistirme-6

Sizlere platforma nasıl giriş yapılacağı hakkında bilgi vermeye çalıştık. Platform hakkında daha detaylı bilgiler içeren videomuzu izleyerek geniş kapsamlı bilgilere sahip olabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda sizlere Webviewer uygulamanın nasıl yapıldığını anlatan resimli ve videolu bir içerik hazırlamış olacağız.

App Inventor ile Android Uygulama Geliştirme Videolu Anlatım

kaspersky ürün anahtarı satın al

Kategoriler
İnternet

Google Keep uygulaması nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Google Keep uygulaması, kullanımı oldukça kolay olan bir not alma ve tutma platformudur. Google tarafından geliştirilmiş olup, kullanıcıların kullanımına sunulmuştur. Platformun Android ve IOS‘da uygulamaları bulunmaktadır. Platform kullanıcılara yazılı, resimli, ve görüntülü bir şekilde not alma imkanı sunmaktadır. Kolay kullanımı nedeni ile iş ortamı başta olmak üzere eğitim gibi bir çok alanda kullanılmaktadır.

Google Keep Nasıl Kullanılır ?

Öncelikle https://keep.google.com/ adresine giriş yapıyoruz. Karşımıza oldukça göze hitap eden bir platform çıkacak.

google-keep-nedir

Not : Resimlere tıklayarak büyük boy olarak görüntüleyebilirsiniz.

Sitenin hemen üst tarafında not almak için bir kutucuk var. Buraya istediğimiz şekilde not alabiliriz. Aldığımız notu renklendirebildiğimiz gibi her not için ayrı etiket ekleyebiliriz. Google burada sınıflandırma için önemli bir detayı ihmal etmemiş. Örneğin, “toplantı” etiketi ile sadece toplantılarda aldığınız notları görüntüleyebilirsiniz. Üniversite ortamında iseniz ” Tarih ” etiketi ile bir dersi ayırmış olursunuz.

google-keep-nasil-kullanilir

Yukarıda gördüğünüz gibi aldığınız notlara hatırlatma ekleyebiliyorsunuz. İleri tarihli bir toplantı için ekleyeceğiniz bir hatırlatma oldukça işinize yarayacaktır. Hatırlatma özelliği sayesinde günlük, haftalık, aylık olmak üzere belli günlerde bildirimler alabilirsiniz.  Mobil uygulamayı kullanmak isteyen kişiler Google Play Store ve App Store‘dan uygulamaya ulaşabilirler. Google Keep hakkında kısa bir bilgilendirme yaptık. Dilerseniz aşağıda yer alan videolu anlatımımızı izleyerek  detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Kategoriler
Yazılım

Odin programı ile ROM yükleme

Bu konumuzda  sizlere Odin programı ile ROM yüklemenin  nasıl yapıldığını kısa ve basit bir şekilde anlatacağız. Samsung  stock rom yükleme yapmak isteyenler konumuzu dikkatli bir şekilde okusunlar.  Öncelikle elimde bulunan ROM’un  Samsung Galaxy S5830i’ye ait olduğunu belirtmekte fayda var. Odin programını açıyoruz.

odin-programi-ile-rom-yukleme

Not: Resimlere tıklayarak büyük boy olarak görüntüleyebilirsiniz.

Ekran’da gördüğünüz gibi program açılacak. Burada yapmamız gereken üç işlem var. ROM dosyasının içerisinde zip şeklinde bulunan dosyaları uygulamada seçmemiz gerekiyor.  Öncelikle PDA butonuna tıklıyoruz. ROM dosyasını açıyoruz ve içerisinde bulunan PDA_ Başlıklı dosyayı seçiyoruz ve AÇ butonuna tıklıyoruz. Aşağıda yer alan resimde yaptığımız işlemi görebilirsiniz.

 

odin-programi-ile-rom-yukleme-2

Yukarıda yapmış olduğumuz işlemi aynı şekilde  PHONE ve CSS için de yapıyoruz.  PHONE butonuna MODEM dosyasını, CSS ‘ye ise  CSC_ dosyasını seçiyoruz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra Odin programı aşağıda bulunan resimde ki gibi gözükecek.

 

odin-programi-ile-rom-yukleme-3

Bu işlemleri tamamladıktan sonra telefonumuzu Download moduna alıyoruz. Peki bu işlemi nasıl yapacağız ?

Telefonu Download moduna almak; 

Ses açma ve Ses kısma tuşuna aynı anda basılı tutarak telefonu açma tuşuna basıyoruz. Daha sonra root gibi bir ekran gelecek. Bu ekran geldiğinde usb ile telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz. Odin programında sol üstte yer alan

ID:COM alanı sarı bir hale gelecek. Sarı ışığı gördükten sonra start tuşuna basıyoruz ve işlemin tamamlanmasını bekliyoruz. İşlem tamamlandıktan sonra telefonu usb den çıkarıp yeniden başlatıyoruz. Yapmamız gereken başka bir şey yok.  Odin programının resimli anlatımını yaptık. Dilerseniz aşağıda yer alan videolu anlatımı izleyerek detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 

Kategoriler
Yazılım

Pardus Mağaza’da program kurulumu nasıl yapılır ?

Pardus 17.3 sürümü ile gelen yeniliklerden biri olan Pardus Mağaza kullanıcılar tarafından çok beğenildi. Peki Pardus Mağaza’dan program kurulumu nasıl yapılır ? bu yazımızda resimli olarak sizlere anlatacağız.

pardus magazadan kurulum yapmak

Öncelikle yukarıda resimde yer alan Pardus Mağaza’yı açıyoruz. ( Sağ tık ‘Çalıştır’ yapıyoruz) Daha sonra ise karşımıza aşağıda gördüğümüz ekran gelecek.

pardus magaza program kurulumu

Yukarıda gördüğünüz ekran karşınıza çıkacak. Burada bizden bilgisayarı açarken kullanmış olduğumuz parola girişini yapmamızı istiyor. Bu durum tamamen güvenlik ile alakalı. Buraya parolamızı giriyoruz ve ” Kimlik Doğrula” butonuna tıklıyoruz.

pardus magazadan program kurulumu nasil yapilir

Parolamızı girdikten sonra  bu aşamada Mağaza’da güncelleme varsa yaklaşık 10 saniye içerisinde tarama yapacak. Güncellemeden sonra aşağıda olduğu gibi mağazamız açılacak.

pardus magaza program kurulumu

Pardus Mağaza açıldı. Burada yan sekmede bulunan kategorilerden kullanmak istediğimiz uygulamayı seçiyoruz. Uygulamayı kurmak için uygulamanın üzerinde “Kur” butonuna tıklıyoruz. Ve daha sonra program indirilmesi tamamlandıktan sonra otomatik olarak kurulacak. Bu aşamada kurulumun bitmesini bekleyip ekranı kapatabilirsiniz.

Resimli anlatımla program kuramayan arkadaşlar aşağıda hazırlamış olduğumuz videolu anlatımı izleyebilirler.

 

Pardus Mağaza’da program kurulumu videolu anlatım :

Kategoriler
Yazılım

Pardus 17’de görünüm nasıl değiştirilir ?

Pardus 17’de görünüm nasıl değiştirilir resimli olarak sizlere anlatacağız. Bildiğimiz üzere Pardus 17 büyük değişiklikler ile yayınlandı. Özellikle Pardus 17.3 sürümü ile beraber Pardus Mağaza kullanıcılara sunuldu. Şimdi Pardus’ta görünüm nasıl değiştirilir inceleyelim.

 

pardus-17-gorunum-degistirmek
pardus-17-gorunum-degistirmek

Yukarıda yer alan ekran görüntüsünde gördüğümüz gibi öncelikle başlat’a geliyoruz.

pardus-gorunum-degistirmek
pardus-gorunum-degistirmek

Başlat’a girdiğimizde sağ tarafta Hepsi seçeneğinin altında  “Ayarlar” bölümü var oraya tıklıyoruz. Tıkladığımızda başlatın sol tarafında bir menü açılacak. Buradan ise “Görünüm” seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza aşağıda gördüğünüz pencere açılacak.

 

pardus-17-gorunum-degistirmek
pardus-17-gorunum-degistirmek

Açılan penceremizde bazı bölümler var.  ” Tarz ” bölümünden masaüstü renklerini istediğimiz şekilde seçebiliriz. Burada farklı renk tonları yer alıyor. Değişiklik yapmak için üzerine tıklamanız yeterli.  Detaylı anlatım için aşağıda yer alan videoyu izleyebilirsiniz.

Pardus 17’de görünüm nasıl değiştirilir videolu anlatım :

Kategoriler
Yazılım

IOS 12 Beta 5 nasıl yüklenir ?

IOS 12 Beta 5 geliştirici sürümü yayınlandı. Peki IOS 12 Beta 5 nasıl yüklenir ? bu konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Apple’ın en çok merak edilen güncellemesi olan IOS 12 ile gelecek olan bazı yenilikler de ortaya çıktı. Peki hangi yenilikler Iphone kullanıcılarını bekliyor ? Öncelikle en iyi özelliklerden biri makine öğrenimi olacak. Yani telefonunuz sizin alışkanlıklarınızı öğrenecek ve bazı bildirimler ile kullanımı kolaylaştıracak. Siri’de de bazı yeniliklere gidilmiş. Siri’ye eklenecek olan kısa yollar ile kullanıcının hızlı aksiyon alınması amaçlanmış.

IOS 12 Beta 5 nasıl yüklenir ?

Şimdi Beta sürümünü indirmek isteyen kullanıcıların neler yapması gerektiğine bakalım. Öncelikle  https://betaprofiles.com  web sitesine giriyoruz.  Bizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacak. Burada hangi ürünü güncellemek istiyorsanız onu seçmeniz gerekir. Iphone kullanıcıları, eğer Itunes ile güncelleme yapacaklarsa ” IPSW”  butonuna basarak gerekli dosyayı indirebilirler. Ancak telefondan güncelleme yapmak isteyen kişiler ise telefonun tarayıcısından siteye girerek  ilk sırada yer alan “Downloads” butonuna tıklayıp dosyayı indirecekler.

ios 12 beta 5 guncellemesi nasil yuklenir
ios 12 beta 5 guncellemesi nasil yuklenir

Telefona dosya indikten sonra ” dosya açılsın mı ” gibi bir ibare çıkacak. Evet dedikten sonra güncelleme yapmak için şifreli onayınızı isteyecek. Şifrenizi girdikten sonra ise telefon yeniden başlatılacak. Telefon açıldığında normal bir güncelleme yapar gibi  Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme ‘ye giriyoruz. Daha sonra altta yazan ” İndir ve Yükle” butonuna basıyoruz. Güncelleme 1.2 GB boyutunda. Yaklaşık olarak internet hızınıza göre 40-50 dakika civarında sürüyor. Güncelleme indikten sonra telefonu yeniden başlatarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kategoriler
Teknoloji Haberleri

İstanbulkart dönemi sona eriyor

İstanbul’da ulaşım için kullanılan İstanbulkart dönemi sona eriyor. Artık tüm Türkiye’de geçerli olacak olan Türkiyekart dönemi başlayacak. İstanbulkart ülkemizin en çok kullanılan ulaşım kartlarından bir tanesi. Yaklaşık olarak 30 milyon kullanıcısı bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım alanında yeni bir uygulamanın başlayacağını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal tarafından yapılan açıklamada kullanımda olan İstanbulkart’ın Türkiyekart olarak kullanılacağını açıkladı.Yeni uygulamada bankalarla protokol yapılacağı ve bunun dünyada bir ilk olacağı belirtildi. Türkiyekart’ın kullanıma sunulması ile birlikte her bir şehir için kullanılan ulaşım kartları dönemi bitecek. Türkiyekartı vatandaşlar istediği şehirde kullanabilecek. Ayrıca yine yapılan açıklamada banka kartlarının da bir araya toplanacağı belirtildi. Yeni sistemin altyapı uygulamalarını ise Belbim, PTT, Türk Telekom, Turkcell, Denizbank ve Vakıf Katılım Bankası ortaklığındayapılacak. Böylelikle Türkiye’de vatandaşların tek bir kartı istedikleri şehirde kullanabilecekleri bir dönem başlamış olacak

mcafee ürün anahtarı satın al