Kategoriler
Yazılım

Pardus Mağaza’da program kurulumu nasıl yapılır ?

Pardus 17.3 sürümü ile gelen yeniliklerden biri olan Pardus Mağaza kullanıcılar tarafından çok beğenildi. Peki Pardus Mağaza’dan program kurulumu nasıl yapılır ? bu yazımızda resimli olarak sizlere anlatacağız.

pardus magazadan kurulum yapmak

Öncelikle yukarıda resimde yer alan Pardus Mağaza’yı açıyoruz. ( Sağ tık ‘Çalıştır’ yapıyoruz) Daha sonra ise karşımıza aşağıda gördüğümüz ekran gelecek.

pardus magaza program kurulumu

Yukarıda gördüğünüz ekran karşınıza çıkacak. Burada bizden bilgisayarı açarken kullanmış olduğumuz parola girişini yapmamızı istiyor. Bu durum tamamen güvenlik ile alakalı. Buraya parolamızı giriyoruz ve ” Kimlik Doğrula” butonuna tıklıyoruz.

pardus magazadan program kurulumu nasil yapilir

Parolamızı girdikten sonra  bu aşamada Mağaza’da güncelleme varsa yaklaşık 10 saniye içerisinde tarama yapacak. Güncellemeden sonra aşağıda olduğu gibi mağazamız açılacak.

pardus magaza program kurulumu

Pardus Mağaza açıldı. Burada yan sekmede bulunan kategorilerden kullanmak istediğimiz uygulamayı seçiyoruz. Uygulamayı kurmak için uygulamanın üzerinde “Kur” butonuna tıklıyoruz. Ve daha sonra program indirilmesi tamamlandıktan sonra otomatik olarak kurulacak. Bu aşamada kurulumun bitmesini bekleyip ekranı kapatabilirsiniz.

Resimli anlatımla program kuramayan arkadaşlar aşağıda hazırlamış olduğumuz videolu anlatımı izleyebilirler.

 

Pardus Mağaza’da program kurulumu videolu anlatım :

“Pardus Mağaza’da program kurulumu nasıl yapılır ?” için 5 yanıt

Pardus 17.3 sürümünü geçtiğimiz günlerde yüklemiştim. Ve aslına bakarsanız çok beğendim. Devletin Pardus’a daha fazla destek vermesi gerekiyor. Yazılım firmalarının da desteği ile linux kullanımı artacaktır. Pardus’a verilen her desteği çok önemsiyorum.

Pardus 17.3 sürümünün tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz. Pardus kullanımı hakkında videolu anlatımlarımız devam edecektir. Bizi takip etmeye devam edin lütfen 🙂

Pardus’un bu ortamda desteklenmesi Devlet ve Millet adına daha yararlı olacaktır. Özellikle de milli sermaye konusunda Microsoft’tan vazgeçilmesi gerekir. Kullandıkça geri dönüş yapıldıkça Pardus’un eksiklikleri tamamlanacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlar Pardus’a yöneldikçe mecburen Kamu Kurumları ile çalışan Yazılım firmaları mecburen geçiş sağlayacaktır.

Pardus’a herkes destek vermeye hazır sanırım. Öyleyse ilk olarak Pardus’u bilgisayarlarımıza kuralım. En azından windows’un yanına kurarak başlayalım ki ileride alışınca Pardus’a geçeriz. Haydi herkes destek versin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir