Kategoriler
Yazılım

Windows Phone İçin Artık Sona Gelindi

Microsoft’un akıllı telefon alanında yazılım alanında yer aldığı temsilcisi olan Windows Phone işletim sistemi her ne kadar akıllı telefon işletim sistemleri arasında ilk üç işletim sisteminde biri olsa da kullanım oranları bir hayli düşük. Bu nedenle sonunda beklenen Windows Phone haberi geldi. Windows Phone desteği bitiyor. Tüm detaylar.

Windows Phone işletim sisteminin kullanım oranı günden güne azalmaya devam ediyor. Son olarak yayınlanan yeni Windows 10 güncellemesinden sonra bile yenilenmiş Windows Phone işletim sistemi beklenen ilgiyi göremedi. Hatta işletim sisteminin kullanım oranlarının genel olarak bir hayli düşük olduğu da gelen bilgiler arasında. Yayınlanan son raporlara göre güncelleme sonrasında kullanım oranlarında da bir değişim söz konusu olmadı.

Yeni sürüm sonrasında da Windows Phone kullanım oranı %2 oranında kalınca sonunda beklenen adımlar bir bir gelmeye başladı. Son olarak akıllı telefonlar için geliştirilen işletim sistemi sürümünün devam ettirileceği açıklanmış olsa da bu durumun çok kısa bir süre içerisinde değiştiği de belirtiliyor.

Öyle ki Microsoft’un son SEC raporlarında Windows Phone hakkında bir planı olmadığı görülüyor. Bu durumda aslında doğrudan işletim sisteminin desteğinin kesildiğini göstermekte. Bundan sonra Windows Phone işletim sistemi için yeni bir güncelleme yayınlanmayacağı ve hatta var olan sistemlerde de değişikliğe gidileceği bile düşünülebilir.

Windows Phone İstenen Başarıyı Elde Edemedi

Her ne kadar Windows Phone işletim sistemi Nokia’nın satın alındığı dönemlerde büyük umutlarla piyasaya sürülmüş olsa da maksimum %5 kullanım oranlarının üzerine çıkamayan işletim sistemi uygulama desteği konusunda da bir türlü istenen başarıları elde edemedi. Uygulama desteği oldukça sınırlı kalan işletim sisteminin bu yönü sürekli bir gerileme durumu oluşmasına neden oldu.

Windows Phone uygulama desteği sıkıntıları yüzünden diğer markaların akıllı telefonlarında da tercih edilmeyen işletim sistemi olarak öne çıkan işletim sisteminde artık sona gelinmiş gibi görülüyor. İstediği gelirleri de bir türlü elde edemeyen Microsoft’un desteği nasıl sonlandıracağı aşamaların neler olacağını ise açıklamalarla beraber görmek mümkün olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir