Kategoriler
Yazılım

Windows 10 güncellemesi yapacaklar dikkat!

Windows 10 güncellemesi yapmayı düşünenlere kritik uyarı Microsoft’tan geldi. Sakın güncelleme yapmayın !

Dünyanın en büyük yazılım devi olan Microsoft, yeni yayınlanan güncelleme hakkında bir uyarıda bulundu. Güncelleme yüklendikten sonra bilgisayarlarda önemli dosyaların silindiği tespitinde bulunan şirket, kullanıcılara sunduğu güncellemeyi geri çekerek durdurdu. Eğer bilgisayarınıza yeni güncellemeyi yüklemeye çalışıyorsanız işlemi iptal etmenizi öneririz. Bildiğiniz gibi Microsoft, 2 Ekim tarihinde uzun bir süredir konuşulan güncellemesini yayınladı. Ancak kullanıcıların güncelleme sonrası yaptığı geri dönüşler, şirketin geri adım atmasına neden oldu.

Microsoft’a gelen silinme şikayetleri incelendi ve bir hata olduğu tespit edildi. Ardından şirket blog sitesi üzerinden bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “Güncellemeden sonra bazı dosyaları eksik olan kullanıcıların raporlarını araştırırken tüm kullanıcılar için Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi‘nin (sürüm 1809) kullanıma sunulmasını durdurduk” ifadeleri kullanıldı.

Windows-10-update

Kullanıcılara yapılan uyarıda, güncellemeyi önceden indirenlerin yüklememesini, güncellemeyi indirip yükleyenlerin ise yeni güncelleme gelene kadar herhangi bir güncelleme yapmamaları gerektiği bilgisi verildi. Şirket tarafından güncellemeden etkilenen platformlar da açıklandı. Windows 10 (versiyon 1809), Windows Server (versiyon 1809), Windows 10 IoT Core (versiyon 1809), Windows 10 Enterprise LTSC 2019, Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2019, Windows Server 2019 hata tespiti yapılan platformlar arasında bulunuyorlar.

Şirket dosya kaybı yaşayan kullanıcılar için başka bir açıklama yapmazken, yeni güncellemenin ne zaman yayınlanacağı hakkında bilgi vermedi. Dosyalarını kaybeden kullanıcılar ise ne yapacaklarını bilmiyorlar.  Ancak daha önce sizler için hazırlamış olduğumuz Bilgisayarda silinen dosyaları geri getirmek konumuzdan silinen dosyaların nasıl geri getirilebileceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir