Kategoriler
Donanım Haberleri

Intel Core artık 128 GB RAM’i destekliyor

Teknoloji alanında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Intel Core  işlemciler 128 GB RAM ‘i desteklemeye başladı. İşiniz dolayısı ile yüksek performanslı bilgisayarlara ihtiyacınız var ise 128 GB RAM seçenekleri artmaya devam ediyor. Donanım sektöründe bir hayli sınırlı olan 128 GB RAM kullanımı artık daha kolay hale gelecek. Bildiğiniz gibi XEON dışında bu kapasiteyi destekleyen bir işlemci bulunmuyordu.

Intel Core i9 Serisi

AMD ve Intel arasında yaşanan pazar payı rekabeti son hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Intel tarafından dokuzuncu nesil işlemciler tanıtılmıştı. Yeni gelen haberlere göre de RAM kapasiteleri de arttırılmış oldu. Eskiden en yüksek RAM kapasitesi 64 GB iken şimdi ise 128 GB olarak açıklandı. Ancak bu kapasiteyi kullanabilmeniz için  anakartınızda 4 adet DIMM slotunun bulunması gerekiyor. Eğer  4 slot yok ise satın almanız gerekecek. 4 Slot 64 GB RAM  fiyatı ise yaklaşık olarak 500$ seviyesinde. Yani 128 GB RAM kullanmak istiyorsanız  1000$ ‘dan daha fazla bir ücret ödemeniz gerekecektir. Bu denli yüksek bir ücreti herkesin ödeyemeyeceği aşikar. Tabi bu denli yüksek kapasiteli işlemciler yerine daha makul fiyatlara iyi performanslı bilgisayar toplayabilirsiniz.

Donanım alanında yaşanan gelişmeler , birkaç yıl içerisinde hem fiyatların düşeceği, hem de daha yüksek performanslı ürünlerin çıkacağı mesajını veriyor. Çünkü her yeni çıkan ürün sonrası firmalar arasında rekabet düzeyi giderek artıyor. Bu da ürünlerin çeşitlenmesine ve fiyatların gün geçtikçe daha makul seviyelere gelmesine neden oluyor.

Intel rekor kırmaya devam ediyor haberimizi ilgili bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir