Kategoriler
Yazılım

Verizon Kullanıcıları Tehlike Altında

GSM operatörleri lideri olarak görülen ve artık kendisini kabul ettiren Verizon’un başını ağrıtacak bir olayla karşı karşıya kaldı.

Yapılan açıklamaya göre tam anlamıyla güvenlik açığından ötürü olarak yedi milyona yakın kullanıcının bilgilerinin çalındığı ve kötü niyetli kişilerin eline sızdırıldığı ortaya çıktı. Verizon GSM operatöründe yapmış olduğu açıklamada yapılan bu işin doğrulandığını açıkladı.

Siber güvenlik şirketi olan  UpGuard tarafından yapılan açıklamada ise bu bilgilerin sızdırıldığı tarih olarak 13 Haziran tarihinde bulduklarını ve Verizon’un güvenlik açığını ise 22 Haziran tarihinde kapattığı belirtildi. Verizon şirketi sorunun bir insan hatası yüzünden kaynaklandığını açıklarken bunun sebebi olarak ise İsrail’de bulunan NICE Systems’e şirketinin yapmış olduğunu ortaya çıktı.

Şifreleri yenileyin talebi

Bu işi yapan kişilerin ilk müşteri hizmetlerinden destek almak adına arama yaptıkları ve bu aramalar sonucunda  PIN kodlarını tuşlayan kişilerin hedef alındığı ve alınan bilgilerin çokta büyük bir sorun yaratacak şeyler yapamazlar.

Ancak yine de Verizon tarafından yapılan açıklamada ise müşterilerin PIN kodlarının değiştirilmesi ve daha önce kullanmadıkları bir şifrenin girmesini istediklerini belirtti. Teknoloji sitelerinden biri olan ZDNet’in yapmış olduğu haberde elde edilen bu verilerin son 6 ay içerisinde müşteri hizmetleri aranılarak yapılan PIN kodu tuşlamaları yapan kişilerin bilgilerinin alındığını açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir