Kategoriler
Nasıl yapılır

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook hesabınızı günün birinde kendi isteğinizle silmek isterseniz yapmanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Günümüzde hayatın bir numaralı sosyal ortamlarından birisi haline gelen ve gündelik yaşantı ilişkilerinin sosyal ortama taşındığı platform olan Facebook var.

Facebook sürekli yenilenen bir özellik ile kullanıcılara farklı alternatiflerle cevap vermektedir. Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen ve hesabın miras gibi öldükten sonra birilerine devredilmesine yarayan ayarlar geliştirilmişti. Bu yazımızda ise Facebook hesabı kalıcı nasıl silinir ona bakacağız.

Facebook hesabını silmeden evvel hesabınızla ilişkili ve bağlı olan bazı uygulamalar varsa onlara bir göz atın. Facebook’a bağlı olarak kullandığınız uygulamalar varsa ve Facebook hesabını sileceksiniz o uygulamalar da bilgisayarınızdan, tabletten yad a cep telefonundan çalışmaz hale gelir. Uygulamalarla alakalı bir sorun yoksa direk olarak silme işlemine geçebilirsiniz.

Facebook hesap silme

Silme işlemi Facebook tarafından olağanüstü bir durum olarak görüldüğünden ayarlar bölümünden yapılamıyor. Facebook hesabı silmek için yardım merkezine durumu bildirmeniz gerekiyor. Bunun için Facebook hesabınızla giriş yaptıktan sonra http://www.facebook.com/help/delete_account adresini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Bu adres yardım merkezinde hesap silme talebinizi göstermektedir. Yardım merkezinde hesap silme işleminizi onaylamak için önce açıklamaları dikkatlice okuyun ve “Hesabımı Sil” (Delete Account) seçeneğini işaretleyerek süreci başlatın.
Hesap silme işlemini başlattıktan sonra bilmeniz gereken şey ise hesap silme süresinin 90 gün kadar sürebileceğidir. Bu süreç Facebook politikaları ile uyumlu olarak devam eder ve onaylandıktan sonra hesabınız kalıcı olarak silinir. Silmek için talep gönderdiğinizde hesabınıza giriş yapma imkanınız ortadan kalkar.

Facebook uygulamasını uzun yıllardır kullanan kişilere önerimiz ise hesabı silmeden önce mutlaka resimleri yedekleyip anı olarak saklamalarıdır. Aksi taktirde silinen hesaptan tekrar giriş yapılamaz ve geçmişteki tüm hatıralar yok olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.