Kategoriler
Yazılım

“Smart Replies” veya “Instant Reply” Gmail de cevaplar hazır

Smart Replies Gmail de cevaplar hazır… Gmail yakında bu program ile e-posta yanıtlama işleminiz artık çok kolay olacak. Smart Replies bir diğer adı ile “Akıllı Cevap” dır. 

Google Android ve iOS‘taki Gmail uygulamasına Instant Reply ( Anında Yanıt ) işlevini getiriyor. Sistem aynı mobil telefonlarda olduğu gibi çalışma prensibine sahip. Mobil kısa SMS veya Metin içeriği girerken yazdığınız kelime üzerinden size alternatif kelimeler üretirken Gmail e-postalarınızda durum biraz farklılık gösteriyor.

E-postanıza gelen mesajı Instant Reply, mesajın içeriğini inceledikten sonra makine öğreniminden faydalanarak gelen postaya sizin vereceğiniz cevap metnini hazırlıyor ve öneride bulunuyor. Bu cevap metnini dilerseniz onayla gönder şeklinde yapabiliyor veya da siz manüel içerik girebiliyorsunuz. Gmail bu özellikle aslında cevaplama yüzdesi oranı çok değil ama yine benimsenecek bir özellik.

Google’ın  bu özelliği Gmail uygulamasın da görünmesi popülerliğini ve işlevin kullanıcı kitlesini arttıracak gibi. Bu işlev şuan da İngilizce metinler sunarken kısa bir zaman sonra farklı dillerde kullanılmaya başlanacak olması olumlu bir gelişme.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir