Kategoriler
Yazılım

Samsung Pay nedir, ne işe yarar?

Samsung Pay teknolojisi uzun süredir konuşulurken, servis şu anda ABD ve Avrupa’nın birçok ülkesinde aktif konumda fakat Türkiye’ye 2017 yılının son çeyreğinde gelecek. Peki ilk olarak Hindistan’da sunulan ve oldukça kullanışlı olan Samsung Pay nedir? Samsung Pay ne işe yarar?

Samsung Pay nedir?

Samsung Pay, kullanıcılarına güvenli bir şekilde ödeme yapma imkanı tanıyan mobil ödeme sistemi olarak biliniyor. İlk olarak sadece Samsung cihazlar için düşünülse de, firma karar değiştirdi ve Apple Pay ile Android Pay gibi servislerin karşısına çıkmaya karar verdi.

MacRumors tarafından yapılan habere göre, Samsung Pay Mini uygulaması Apple tarafından reddedilse de, Samsung yeni servisini Android üzerinde sunmak istiyor. Samsung Pay, NFC ödeme sistemini ve yeni MST (Manyetik Güvenlikli Aktarım – Magnetic Secure Transmission) teknolojisini bir araya getiren bir sistem. Bu şekilde Samsung Galaxy akıllı telefonlarınızla, akıllı saatlerinizle ve tabletlerinizle rahatlıkla ödemeler yapabileceksiniz. Hatta Visa ve Mastercard gibi sektörün iki dev firmasıyla anlaşma sağlandı bile.

Samsung Türkiye için de bankalarla anlaşmalar sağlarken, yeni Samsung Pay sistemi dünya çapında 30 milyon mağazada geçerli olacak. Söylenenlere göre kredi kartınızı Samsung Pay hesabınızla eşleştirmek birkaç dakika sürecek ve telefonla ödeme yapmak hiç olmadığı kadar basit, hızlı ve güvenli olacak. Hatta bu teknoloji normal kredi kartı kullanımından da daha güvenli çünkü cihazda herhangi bir kredi kartı numarası ya da hassas veri tutulmayacak.

Evrensel bir çözüm olacak olan Samsung Pay, ödeme güvenliğini Samsung Knox ve ARM TrustZone ile birlikte sağlarken, bu şekilde dolandırıcılık ve veri hırsızlığı gibi tehditler de engellenecek.

Samsung Pay Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Dediğimiz gibi, ilk olarak Hindistan’da sunulan servis yavaş yavaş yayılıyor. Örneğin İngiltere’ye 16 Mayıs 2017 tarihinde gelecekken, Türkiye için de Samsung tarafından açıklanan tarih 2017 yılının dördüncü çeyreği. Samsung, sistemi verimli şekilde başlatmak için bankalarla görüşmeleri sürdürüyor ve anlaşmalar sağlanıyor.

Samsung Pay, App Store’da yer almayacak fakat Google Play Store’dan doğrudan indirilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir