Kategoriler
Yazılım

Samsung Kendi İşletim Sistemi Tizen’in Yeni Sürümü Tizen 3.0 Ortaya Çıktı!

Samsung halihazırda Android pazarının lider üreticisi konumunda ancak Samsung ile Google’ın arası son zamanlarda hiç iyi değil. Bu sebeple Samsung Android işletim sistemi yerine kendi işletim sistemi Tizen’i geliştirmeye başlamıştı.

Samsung‘un sürekli olarak yeni teknolojiler ve yeni yazılımlar üzerinde çalışıyor. Samsung’un bu yıl tanıtacağı Samsung Galaxy Z4 akıllı telefonu Samsung’un kendi işletim sistemi olan Tizen’in yeni sürümü Tizen 3.0‘ı tanıtacak.

Bilindiği gibi Samsung’un Z serisi akıllı telefonları Samsung’un kendi işletim sistemi Tizen ile geliyor. Bu anlamda Samsung’un yeni akıllı telefonu olacak olan Z4 ile Tizen’in en son sürümü Tizen 3.0 ile gelecek.

Samsung’un Z4 modeli 1 GB RAM ile gelecek ve 8 GB dahili depolama alanına sahip olacağı düşünülüyor. 5 inç büyüklüğünde HD bir ekranla gelecek olan Z4 ayrıca çift SIM kart desteği ve LTE desteğiyle gelecek.

2.050 mAh kapasiteli bir batarya ile gelecek olan Z4’ün en farklı yönü de Android işletim sistemi yerine Tizen’le gelecek olması. Hali hazırda bu sistemde Android işletim sistemini çalıştırmak pek mantıklı bir şey olarak görülmüyor.

Samsung’un işletim sistemi olan Tizen’in yeni sürümü olacak olan Tizen 3.0 önemli özelliklerle gelecek. Tizen 3.0 ayrıca Vulkan API desteği kazanacak ve ayrıca 64 Bit Intel ve ARM tabanlı işlemcilerde de Tizen 3.0 çalışabilecek.

Tizen 3.0 ayrıca önemli güvenlik önlemlerine de sahip olacak. Samsung’un Tizen 3.0 işletim sistemi görünen o ki Android ve iOS‘un yanında ciddi bir alternatif işletim sistemi olarak yükselmeye başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir