Kategoriler
Yazılım

Photoscape Toplu Resim Düzenleme Nasıl Yapılır?

Photoscape Toplu Resim Düzenleme işlemi yapabilen bir uygulamadır. Günümüzün popüler fotoğraf düzenleme uygulamalarından olan Photoscape`de toplu resim düzenleme nasıl yapılır? Bu içeriğimiz’de bu konuyu anlatacağız.

Photoscape bilindiği üzere fotoğraf düzenlemeleri hususunda son derece popüler bir uygulama. Bir resmin boyutunu çok sağlıklı bir şekilde istediğiniz gibi en boy oranlı veya oransız ayarlayabilen, resimlerin üzerinde yer alan yazıları veya herhangi bir simgeyi silmeye yarayan, daha sayısız pek çok güzel özelliği bulunan kolay bir arayüze sahip olan pratik bir uygulamadır.

PHOTOSCAPE TOPLU RESİM DÜZENLEME NASIL YAPILIR?

Photoscape üzerinde resimleri toplu olarak düzenlemek için ilk olarak programı açıp `Toplu Düzenleyici` sekmesine tıklayalım. Ardından çıkan bölümde sağ üst köşede yer alan `Ekle` butonuna tıklayalım. Ardından istediğiniz klasörün içerisinde bulunan fotoğrafların hepsini seçin. Ardından seçmeniz bittikten sonra `` butonuna tıklayın.

photoscape
photoscape

Sağ panelde bulunmakta olan `Filtre` isimli sekmeye tıklayın. Böylelikle istediğiniz filtreleri fotoğrafların hepsine uygulayabilirsiniz. Filtre sekmesinin hemen sol tarafında da Ev sekmesi bulunmakta. `Ev` sekmesine tıklayarak oradan da pek çok ayar yapmanız mümkün. Mesela resimlerinizi o bölümden kırpa biliyorsunuz ve çerçeve ekleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda resimleri kırparken istediğiniz boyutu ayarlaya bilmektesiniz.

Yukarıda anlattıklarımız gibi daha pek çok ayar var bunlar tamamen kişisel tercihe göre değişiyor yani resminize ne uygulamak istiyorsanız tek tek deneyebilirsiniz. Ardından zevkinize göre oluşturduktan sonra yapmanız gereken şey sağ üst köşede `Ekle` butonunun altındaki `Tümünü Dönüştür` isimli butona tıklamaktır. Ardından program size resimleri hangi formatta kaydetmek istediğinizi, nereye kaydetmek istediğinizi v.b. soracaktır. Bu adımı da tamamlayıp kaydettikten sonra artık Photoscape toplu resim düzenleme işlemimiz tamamlanmış oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir