Kategoriler
Yazılım

Linux Kullanıcıları İçin Yeni Uyarı

Windows işletim sisteminden çok daha farklı bir yapıya sahip olan Linux, açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olarak biliniyor. Yayınlanan hemen her sürümünde açık kaynak kodlu yapısının ayrıcalıklarını kullanan Linux işletim sistemlerinin, bu sayede hem açıkları kapatılıyor hem de sürekli eleştirilen yazılım ve donanım uyumu konusunda sorunları çözülüyor. Windows işletim sistemine göre değerlendirdiğimiz zaman çok daha güvenli olarak görülen Linux işletim sisteminin sürümlerine göre güvenlik derecesi de değişmekte. Her ne kadar çekirdek sürümü aynı olsa bile hemen her Linux tabanlı işletim sisteminin %100 güvenli olduğunu söylemek pek mümkün değil. Buna kullanılan uygulamalar da dahil. Nitekim kısa süre önce yaşanan yeni olayda da bu durumun doğrudan etkilerini gördük.

Linux Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı

Alman bir güvenlik firmasının yaptığı çalışmalarla beraber mevcut işletim sisteminde yer alan bir açık ortaya çıktı. Gnome Dosya Yöneticisi üzerinde ortaya çıktığı belirtilen açığın kullanıcıların verilerine zarar verecek boyutta bir açık olduğu da belirtildi. Doğrudan firma tarafından tespit edilen açık sayesinde, kullanıcıların dosyalarına giriş yapılabildiği de belirtildi. Bu ve buna benzer ciddi güvenlik sorunlarına neden olan Gnome Dosya Yöneticisi açığının ise kapatıldığını da ekleyelim.

Linux

 

Firmanın geliştirici ekibe gönderdiği uyarı sonrasında geliştirici ekibin yaptığı güncelleme çalışmasıyla beraber sorunun tamamen giderildiği açıklandı. Gnome Dosya Yöneticisi sisteminde yer alan sorunun giderilmesinden sonra kullanıcıların açığın oluşturduğu güvenlik boşluğundan kurtulmak için Linux sistemlerinde gerekli güncellemeleri yüklemelerinin gerektiği de belirtildi. Bunun dışında yeni güncellemelerin sorunu tamamen çözüp çözmediği konusunda henüz net bir bilgi yok. Başka bir güvenlik açığının olup olmadığı konusundaysa bilgi yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir