Kategoriler
Sosyal

Facebook Yeni Atılım İçinde

Telefon dünyasında her gün yeni gelişmeler ilerisi için çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalardan biride modüler telefon düşüncesi. Fazla karmaşık ve maliyetli telefonların yerini alacağı düşünülen modüler telefonlar için Motorola, LG, Google çalışma başlattı.

Bu çalışma içinde geleceğin dünyasını yaratmaya çalışan firmalar bir süre sonra bu fikirleri bir süreliğine rafa kaldırdı. Dünyanın en büyük firmalarından bir ise bu konuda yeni bir hazırlık içinde. Birçok firma için rafa kalkan modüler telefon fikrine yatırım yapıyor. Dünyanın adından söz ettiren en büyük firmalarından biri günümüzdeki telefonların yerine modüler cihazların alması için çalıştığı birçok kişi tarafından sesli söylenmeye başladı.

Facebook Atılımları

Uzmanların aktardığı bir habere göre dünyanın en zengin adamlarından bir olan Mark ve şirketi Facebook yakın zamanda modüler telefonların geleceğinizi hazırlamak için bazı alımlar ve çalışmalar başlattı. Birçok firmanın bir süreliğine rafa kaldırdığı Motorala’nın ise lokal olarak yaptığı proje Facebook için hala geçerliliğini koruyor.

Bu çalışmaları ile pahalı telefonlardan uzaklaşmayı hedefleyen firma modüler cihazların daha genele yayılmasını sağlamaya çalışıyor. Facebook firmasının aldığı patentler arasında modüler elektromanyetik cihaz var. Facebook bu anlamda seri alımlar ve projeler ile uğraşırken bunu sağlamada Facebook’un başında çok önemli bir isim yer alıyor. Birçok kişinin tanıdığı çılgın projeleri ile söz ettiren bu isimde Facebook’ta da deli projelerine devam ettiği düşüncesi modüler çalışmalar ile yeniden konuşulmaya başladı.

Facebook Arkasında ki İsim

Facebook’un pahalı cihazlar yerine daha genel bir kullanıcı yakalayacağına inandığı modüler akıllı telefonlar ile ilgili proje çalışmalarında bundan öncede birçok deli fikre imzasını atmış bir kişi var. Daha önce gelişmiş projeler başında yer alan Regina Dugan şu anda Facebook’un geleceğin projeleri için çalıştığı beyin takımının başında yer alıyor.

[affiliate_news id=”5655″]

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir