Kategoriler
Yazılım

İos 11’de O İkonları Engellemek Amacıyla Özel Yazılım!

Apple firması, iPhone cihazlarda çok sık piyasaya çıkan ‘hayalet simgeler’in önüne geçmek amacıyla iOS 11’e özel yazılım uygulamasını yaptı. Bir takım detayları bulunan bu uygulamanın niteliği, yapılacak olan etkinlikte tam anlamıyla kesinlik kazanacak.

Günler Geçtikçe Devam Edecek

iOS 11 ile alakalı yazılımsal sızıntılar günler geçtikçe devam ediyor. 9to5Mac ’ten Benjamin Mayo, iOS 11 uygulamasında OLED ekranın yanmasını engellemek amacıyla özel bir yazılım var olduğu ancak henüz ne şekilde çalıştığını bilmediğini ifade etti. Mayo’nun konuşmasına göre bireyler diledikleri durumda bu özelliği devre dışı bırakma şansına sahip olacaklar.

iPhone X cihazı ile beraber cihaz ekranı epeyce bir fazla büyümüş olup ve sabit olarak devamlı kalacak birçok ikon yer alacak. Bu alanlarda devamlı tıpatıp benzer simgelerin yer alması bir müddet sonra ekranın yanmasına diğer bir söyleyiş ile hayalet görüntülerin meydana gelmesine sebep olduğu öne sürülüyor. Öne sürülen bu iddialarla beraber iPhone X’in kullanıcılarının kafasında bir takım soru işaretleri oluştu.

Kalıcı Simgeler Değişebilir

Apple cihazı, hayalet görüntülerin meydana gelmesinin önüne geçmek amacıyla Samsung’un bir takım OLED ekranı olan cihazlarında yaptığı tarzda kullanıcı arayüzünü veya kalıcı olan simgeleri değiştirme uygulamasına gidebilir. Apple firmasının hayalet simgeleri engellemek amacıyla ne tarz bir çözüm ürettiğini büyük bir ihtimalle yarın gerçekleştirilecek olan etkinlikte öğrenmiş olacağız. Bu durum karşısında ya siz neler düşünüyorsunuz? iPhone X cihazında bu şekilde bir problemin olması her ne kadar özel bir yazılım olarak da bilinse, satışları etikler mi? Sizler gibi birçok iPhone cihazı kullanıcılarının kafasını kurcalayan bu tarz soruların cevabı, yarın yapılacak olan etkinlikte yanıtını bulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir