Kategoriler
Yazılım

iOS 11 Beta 5 çıktı

Apple, iOS 11 beta 5 güncellemesini kullanıcılar için yayınladı. Alt yapıda hata düzeltmeleri içeren ve dosya sistemini sağlam yapıya oturtan bu güncellemenin görünür tarafta yaptığı önemli değişiklikler var.

iOS 11 BETA 5 GÜNCELLEMESİ VE DEĞİŞİKLİKLER

iOS cihazlar veya Mac’lerde yer açmak için mesajların iCloud’da depolanmasına izin veriyordu. Ancak Beta 5’le birlikte yapılan yenilik ile iCloud’da depolanan mesajlar artık kaldırıldı. Apple bu özelliği tekrar güncellemeyle ekleneceğini açıkladı. iCloud Mesajlar özelliğinin neden kaldırıldığı ve ne zaman geri geleceği ise şuan için belli değil.

ios 11 beta

Denetim Merkezi’nde Müzik uygulamasının sağ üst köşesinde yeni bir simge ile karşımıza çıkıyor. Aslında yakındaki AirPods, hoparlör yada AirPlay cihazlarını listesindeki bir ikon. Üstüne tıkladığınızda cihazları sizlere menü olarak açılıyor.

Ayarlar’ın simgesi değişti. Gri arka plan yerine siyah arka plana sahip ve daha belirgin görünüyor. Kameranın üstündeki ve altındaki çizgiler kaldırıldı ve daha basit bir tasarım oldu iPhone veya iPad’da ekran kaydı yaparken kayıt işlemi sırasında durum çubuğu mavi oluyordu. Beta 5’te mavi renk yerini kırmızı olarak karşımıza çıkıyor.

Göze çarpanlar uygulamalar ve güncellemeler bu şekilde olmuş sizlerle gelen bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu hafta içinde bu güncellemenin açık beta olarak çıkması bekleniyor

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir