Kategoriler
Yazılım

Ipnone güncellemesi iOS 10 sorunları ve çözümleri

Ipnone güncellemesi ile gelen sıkıntılar kullanıcıları zor duruma düşürmekdedir sorun ve çözümleri buradaa anlatmaya çalışacağız.Yeni güncellemeler maalesef beraberinde yeni sorunları da getiriyor ve Apple’ın işletim sistemi güncellemesi iOS 10.3 için de durum çok farklı değil. Bu yazıda en bilinen yeni iOS problemlerinden ve çözümlerinden bahsedeceğiz.

Ipnone güncellemesi ile gelen sorunla ve çözümler

iOS 10.3 yavaş güncelleme

iPhone ve iPad için çıkan son güncelleme iOS 10.3 pek çok soruna çözüm getirse de, bazen kendisini yüklemek sonsuza dek sürecekmiş gibi duruyor. Bu tip durumlarda, yani eğer güncelleme işlemi 30 dakikanın üstüne çıkarsa paniğe kapılmayın. Ortada bir sorun var gibi gözükebilir fakat Apple bu güncellemeyle birlikte telefondaki dosyaları yeniden düzenleniyor, hafızayı optimize ediyor. Bu yüzden de sabırlı olup bekleyin.

Eski iPhone’a iOS 10.3 yükleme

Bazı kullanıcılar iPhone 4S gibi eski modellere iOS 10.3 yükleyemediklerini bildirirken, bu normal bir durum çünkü iOS 10.3.2 beta aşamasından çıktıktan sonra eski nesil iPad’ler, iPhone 5, iPhone 5C ve dördüncü nesil iPhone’lar gibi 32-bit sistemlerde çalışmama durumu var.

iOS 10.1 batarya sorunu

iOS  10.1.1’den beri bazı batarya sorunları yaşanırken, kullanıcılar telefonlarının henüz yüzde 30’dayken kapandığından şikayetçiler. Kimi iPhone telefonlarda ise batarya bir saat içinde aniden yüzde 100’den yüzde 50 seviyelerine düşüyor. Bunu düzeltmek için telefonunuzu mutlaka 10.3 sürümüne güncelleyin.

iOS 10.0.2 problemleri

Bu sürümde de çeşitli sorunlar var ve kimi kullanıcı batarya sorunu, kimisi de Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı problemleri yaşıyor. Eğer bu güncellemede bataryanız hızlı bir şekilde tükeniyorsa, telefonunuzun Ayarlar > Genel > Arkaplanda Uygulama Yenile kısmına girerek bu özelliği devre dışı bırakmayı deneyin.

Eğer sorun devam ederse, Fitness takip özelliği ve diğer gereksiz uygulamaları da kapatın. Aynı zamanda Wi-Fi’yi de gerekli zamanlarda açın ve evdeyken, hücresel veri yerine sadece Wi-Fi bağlantınızın açık olduğuna dikkat edin.

Kimi iPhone cihazlarda sık sık çökme sorunları da baş gösterebiliyor fakat bundan kaçınmak için en doğru yol telefonu en yeni sürüme güncellemek. Eğer önceki işletim sistemini kullanıyorsanız, en garanti yöntem cihazınıza iOS 10.3 güncellemesini yüklemek olacaktır. yeni çıkan İOS 10.3.2 güncellemesi yapmadıysanız buradan haberimizi okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir