Kategoriler
Teknoloji

Tübitak gizli projeler ABD’ye sızmış

Tübitak gizli projeler ABD’ye sızmış

Tübitak Marmara Araştırma Merkezi’ gizli projelerin bulunduğu bilgisayarlara ABD’nin Virginia eyaletindeki Falls Church adlı kasabasından sızmaların olduğu tespit edildi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezindeki Fetö yapılanmasına dair iddianameyi yürüten Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı  çok önemli bulgulara rastladı ve soruşturmayı derinleştirdi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamede yer alan tespitlerine kurumda çok gizli projelerin bulunduğu bilgisayarlara 20 IP adresi ile giriş yapıldığı tespitinde bulundu. Bu bilgisayarları kullanan sanıkların gizli projeleri ” bilmesi gereken prensibi” ne de aykırı davranış içinde oldukları için ayrı bir suç teşkil ettiler dedi.

Kurum içerisinde kullanılan IP adreslerinden hiç birinde 20 ile başlayan olmadığını yapılan soruşturmanın derinleştirilmesi neticesinde bu bilgisayarlara dışarıdan sızmaların olduğu tespiti elde edildi.Yapılan araştırmalar neticesinde IP uzantısının ABD’nin Virginia eyaletindeki Falls Church adlı kasabası olduğu tespit edildi. Bunu yanı sıra savcılık dijital materyalleri incelemeye devam ediyor.

Terör örgüt başı olan FETÖ  sahte düzenlenmiş dijital delillerini resmileştirmek ve bu deliller doğrultusunda raporlar hazırlatmak için özellikle TÜBİTAK’a önem vermiştir. Örgütün yargı mensupları TÜBİTAK’a dijital materyal gönderip soruşturmalarda ve davalarda masum kişilerin hayatlarını karartacak yönde kararlar alınmasına ve kararların alınmasında sahte bilirkişi raporlarının hazırlanmasında rol almışlardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir