Kategoriler
Yazılım

iOS 10.3.2 beta 5 Yayınlandı. Gelen Tüm Değişimler

Apple’ın son büyük güncellemesi iOS 10.3 işletim sistemi belli aralıklarla güncelleme almaya devam ediyor. Marka son olarak iOS 10.3.2 beta 5 sürümünü yayınladı. Yeni beta sürümle beraber neler geliyor? İşte tüm detaylar.

iOS 10.3 işletim sistemi şüphe yok ki Apple’ın en başarılı işletim sistemi oldu. İlk yayınlandığı dönemde güvenlik açıkları olduğu belirtilmiş olsa da iOS’un tüm sürümleri içerisinde en kapsamlı güncellemelerden biri olan yeni sürümün hem performans hem de pil tüketimi konusunda da oldukça başarılı biri sürüm olduğunu da söylemek gerek.

iOS 10.3 sürümü yayınlandıktan sonra iddia edilen güvenlik açıkları için ise marka çok kısa süreler içerisinde iyileştirme güncellemeleri yayınlamaya başladı. iOS 10.3 sürümünü tamamen hatasız hale getirmek isteyen markanın iOS 10.3.1 güncellemesinden sonra güvenlik açıklarını kapattığı konuşulmuştu. Bu güncellemenin hemen sonrasında ise iOS 10.3.2 sürümü için çalışmalar başladı. Son olarak ise iOS 10.3.2 beta 5 sürümü yayınlandı.

iOS 10.3.2 beta 5 Sürümü Neleri Değiştiriyor?

Beta 4 sürümünden çok kısa bir süre içerisinde yayınlanan yeni iOS 10.3.2 beta 5 sürümü ilk olarak geliştiriciler için kullanıma girdi. Yeni sürümün getirdiği özellikler konusunda ise çok fazla bilgi vermek mümkün değil. Çünkü iOS 10.3.2 beta 5 serisiyle çok farklı değişiklikler gelmiyor. Apple Car Play sisteminde ve Sirikit sisteminde yapılan değişikliklerle öne çıkan iOS 10.3.2 beta 5 sürümü bunun dışında yeni bir özellik sunmuyor.

Fakat yeni beta sürümü beta 4 üzerinde var olan tüm güvenlik açıklarını kapatması yönüyle oldukça önemli bir güncelleme. Zaten Apple’ın bu kadar kısa bir süre sonra beta 4 sürümünün ardından iOS 10.3.2 beta 5 sürümünü yayınlamasının nedeninin de bir önceki beta sürümünde yer alan güvenlik sorunları olduğu belirtiliyor. Muhtemelen çok kısa süre sonra final sürümü de yayınlanacak olan iOS 10.3.2 beta 5 serisi sayesinde çok bir yenilik gelmeyecek olsa da Apple’ın güvenlik açısından bu sürümde epey başarı sağlayacağı düşüncesi var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir