Kategoriler
Mobil

Çin’de Yeni Bir iPhone 7 Plus Alev Aldı

Akıllı telefon devlerinden biri olan Apple’ın şu an için piyasadaki en güncel akıllı telefonu iPhone 7 Plus zaman zaman olumsuz haberlerle gündeme gelebiliyor. Daha çok pil sorunları ve sistem sorunlarıyla gündeme gelen iPhone 7 Plus serisi son olarak ise sebepsiz yere alev aldığı iddiasıyla gündem oldu. İşte konu hakkında detaylar.

Akıllı telefonlarda alev alma sorunları çok sık yaşanmaya başladı. İlk olarak belli başlı Çinli markaların yaşadığı alev alma sorunları son yıllarda Samsung, Apple gibi akıllı telefon devlerinde bile boy göstermeye başladı. Hatta dünyanın en ünlü akıllı telefon üreticisi olan Samsung’un bu nedenler dolayısıyla Note 7 akıllı telefonlarını iptal ettiğini bile görmüştük.

Telefonların birden kendi kendine alev almasına neden olan sorunların birçoğunun pillerden kaynaklı olduğunu da hatırlatalım. Nadir olarak gözükse de iPhone serilerinde de bu tip alev alma haberleri gündeme gelmeye başladı. Son olarak ise dün Çin’de iPhone 7 Plus model akıllı telefonun kendiliğinden alev aldığı basına yansıdı.

iPhone 7 Plus Yastığın Altında Alev Aldı

Çinli bir kullanıcının paylaştığı fotoğraflar ortaya çıkan konuya göre kullanıcı yatmadan önce telefonunu yastığının altına koymuş. Kısa süre içerisinde telefonun üzerinden ise dumanların çıkmasıyla beraber kullanıcının iddiasına göre iPhone 7 Plus yanmaya başlamış.

Doğrudan Apple Store merkezlerine yapılan başvuruyla beraber görselleri de ortaya çıkan telefonun yandığına şüphe yok. Yayınlanan görsellerde de bu durum net bir şekilde ortaya koyuluyor. Asıl merak edilen ise iPhone 7 Plus’ın neden alev aldığı. Kullanıcı tarafından verilen bilgilere bakılırsa telefon sadece 1 aylık ve orijinal şarj cihazı dışında şarj edilmemiş.

Apple İnceleme Açıklaması

Apple yetkilileri ise konu hakkında bir açıklama yaptı. Telefon için başvurulan Apple merkezinden yapılan açıklamaya göre telefonun neden yandığının araştırılacağı belirtildi. Batarya kısmının tamamen eridiği belirtilen telefonun kullanıcı hatasından kaynaklanan bir hata ile değil telefonda yer alan bir arızadan dolayı yandığı anlaşılırsa telefonun yenisiyle değiştirileceği de açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir