Kategoriler
Yazılım

Hangi Android Sürümünün Daha Çok Kullanıldığı Açıklandı

Mobil işletim sistemleri içerisinde genel kullanım oranlarına bakıldığı zaman ilk sırada Android işletim sistemi geliyor. Rakip olan iOS işletim sistemine göre çok daha fazla marka nedeniyle tercih edildiği için çok daha fazla kullanım oranına sahip olan Android, her geçen gün biraz daha ilgi çekmeye devam ediyor.

Özellikle son dönemde Android Oreo sürümünden sonra daha çok dikkat çekmeye başlayan işletim sisteminin, bir yandan da dönüşümleri devam ediyor. Yeni sürümler yayınlandığı zaman en çok merak edilen konu ise geçişlerin ne düzeyde olduğu. Yani hangi sürümün ne kadar süre içerisinde tamamen kullanıma başlayacağı merak konusu. İşte bu soruya cevap olacak olan yeni kullanım oranları açıklandı.

Android Dağılımı Ne Durumda?

Eylül ayı için yayınlanan yeni raporlar kullanıcıların yeni sürümlere ne kadar ilgi gösterdiğinden çok, firmaların bu geçiş sürecinde ne kadar başarılı olduğu da ortaya konulmuş oluyor. Yayınlanan rapora göre geçiş sürecinin ise başarıyla tamamlandığını göremiyoruz. Eylül ayı olmasına rağmen en güncel işletim sistemi olarak piyasada yer alan Android Nougat, sadece %15.8 kullanım oranına sahip. En büyük oran ise bir önceki işletim sistemine ait.

Android

 6.0 serisinin kullanım oranlarının %32.2 olduğu açıklanmış durumda. Oreo sürümü içinse henüz bir açıklama yapılmamış. Öyle ki Oreo sürümü henüz tam anlamıyla kullanıma girmedi. Bu nedenle yeni serinin listede yer almadığı görülüyor. Fakat güncelleme dönüşümlerinin hala oldukça dengesiz olduğunu söylemek gerek. Hangi sürümün önde olduğu güncellemelerin bir türlü yayınlanamadığının da kanıtı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir