Kategoriler
Yazılım

Siber Saldırı devam ediyor aman dikkat

Siber Saldırı devam ediyor  bu güne dikkat Avrupa Polis Örgütü Europol eşi benzeri görülmemiş bir siber saldırı olacağı açıklandı.

Siber Saldırı devam ediyor

Yapılan bu saldırının ABD’nın büyük çapta yasa dışı dinleme ve elektronik takip yapan NSA’nın sızdırılan belgelerin NSA tarıfan geliştirilen ve Windows’daki bir güvenlik açığından çıktığı belirlendi Dün HHS’nın bir anda belirlenen Hoppa dosyalarınız şifrelendi. Dünyanın dev şirketleri bu saldırı karşısında sistemlerini kapatmaktan başka çare bulamadığı için sistemlerini kapatmak zorunda kaldılar.

Cuma günü başlayan bu virüs 74 ülkeyi etkilediğini açıklamıştık İngiltere  NHS ve İspanya en büyük telekomünikasyon şirketi olan Telefonica, Fransız Renault ve Rusya İçişleri Bakanlığı gibi çok önemli kurumları ve dev firmaları vuran siber saldırının etkilerinin pazartesi günü itibariyle artmasından endişe duyuluyor. Bu saldırının tüm dünyayı etkisi altına alması fakat Endonezya’yı siber saldırının teğet geçtiği açıklansa da Enformasyon Bakanı Rudiantara’dan önemli bir açıklama yapıldı.

Açıklamada bu hafta ile ilgili endişelerini dile getiren Bakan Pazartesi günü ofisler açıldığında neler olacağı çok önemli açıklamasından sonra dikkatli olun ve virüs saldırısına karşı engelleyici önlemlerin alınması konusunda uyardı BBC’nın Türkçe haberine göre İngiltere’deki bir güvenlik araştırmacısı son üç günde dünya çapında yüz binden fazla bilgisayarı ele geçiren WannaCry adlı fidye yazılımın yayılmasını şans eseri engellemeyi başardığını söyledi. MalwareTech kişi 22 yaşındaki araştırmacı, işinden bir hafta izin alıp fidye yazılımını Duyduktan sonra bilgisayar başına geçip bu yazılımı incelediğini anlattı. Fidye yazılımı ‘WannaCry’ Türkiye dahil 100 ülkede ve binlerce bilgisayarı etkiledi. MalwareTech, uygulamanın kodlarında bir açık bularak bunu harekete geçirdiğini belirtti. Geçtiğimiz gün yapılan saldırının haberini yazmıştık Dünya Siber Saldırı Altında haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir