Kategoriler
Oyun

Bilgisayardan Instagram’a Fotoğraf Atma

Bilgisayardan Instagram’a Fotoğraf Atma işlemini çoğu kullanıcı bilmediği için bizde yardımcı olmak amaçlı bu haberi yapma gereği duyduk.

Instagram geçtiğimiz yıl Windows 10 için resmi uygulamasını çıkardı fakat kilit bir özellik bulunmuyordu; bilgisayardan Instagram’a fotoğraf atma seçeneği yoktu! Aynı şekilde fotoğrafları web sitesinden yükleme şansınız da yokken, Mac OS X kullanıcıları da aynı sorunu yaşıyordu.

Açıkçası bu can sıkıcı bir durum çünkü telefon yerine dijital kameranızla çektiğiniz fotoğrafları yüklemek veya ondan önce fotoğraflarda düzenleme yapmak istiyorsanız, bilgisayar daha k ullanışlı bir platform. Bu durum gelecekte değişebilir fakat şimdilik bilgisayardan Instagram’a fotoğraf atma için birkaç pratik yöntemimiz var.

BlueStacks

Android’in Instagram uygulaması gayet iyi ve ücretsiz Android emülatörü BlueStacks ile birlikte bilgisayarda kullanabilir, fotoğraflarınızı PC ya da Mac üstünden Instagram’a yükleyebilirsiniz. adresinden BlueStacks’i indirin, açıp dil ayarlarını yapın. Konum seçimine özen göstermenize gerek yok ve burayı doğrudan geçebilirsiniz.

Program yüklenirken devam edin ve ardından Google hesabınıza giriş yapın. Kullanıcı sözleşmesini kabul edip onayladıktan sonra, karşınıza bazı kutucuklar çıkacak. Eğer programı sadece Instagram’a fotoğraf atma amaçlı kullanacaksanız, tamamını es geçebilirsiniz. Son olarak isminizi girip kurulumu tamamlayın. Program açılınca karşınıza menüler çıkacak ve soldaki menüden klasörleri açarak, bilgisayardan fotoğraf seçin. Complete action using yazan yerden Instagram’ı seçin ve her zamanki gibi giriş yapın. Bu sayede masaüstü bilgisayarınızda Instagram mobil uygulaması tıpkı telefonunuzdaki gibi çalışacaktır.

Fotoğrafı klasörden seçtikten sonra, telefondaki gibi bir kısmını kesebilir, kare hâline getirebilir veya filtre uygulayabilirsiniz. İşiniz bitince Next’e basın ve fotoğrafı nerelerde paylaşacağınızı seçin. Burada Facebook, Twitter gibi seçenekler mevcutken, BlueStacks uygulaması bazen yavaşlayabiliyor. Dolayısıyla yükleme yapılırken sabırlı olun ve uygulamanın donduğunu düşünmeyin.

Dropbox

Instagram’a PC’den fotoğraf atmak için bir diğer yöntem de Dropbox. Hem bilgisayar, hem de cep telefonunuza Dropbox’u yükleyip giriş yapın. Bilgisayardan açtığınız Dropbox klasörüne bir fotoğraf atın, böylece doğrudan mobil uygulamayla da senkronize olacaktır. Telefonunuzu alıp Dropbox’ı açın ve fotoğrafı seçin. Sağ üstten Export – Dışa aktar seçeneğini işaretleyin, Instagram uygulamasını seçin. Böylece normal şekilde filtre uygulayıp fotoğraflarınızı paylaşabileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir