Kategoriler
Yazılım

Oyak Renault siber saldırının en etkili olduğu yer

Oyak Renault siber saldırı altında, Oyak Renault siber saldırının en etkili olduğu yerlerden bir tanesi. Oyak Renault üretime başlayamadı. 

Oyak Renault Bursa Fabrikası Siber Saldırıdan Çok Etkilendi

Geçtiğimiz gün tüm dünyayı etkisi altına alan siber saldırı etkileri devam ederken büyük çapta maddi zarara de neden olmaya devam etmektedir. Etkili olduğu yerlerden bir tanesi de Oyak Renault Bursa Fabrikası. 150 ülkeyi etkileyen ve 200 bin pc de hasara neden olan saldırı Oyak Renault’u da vurdu.

Tüm dünyanın gündemine oturan ve halen etkileri devam eden siber saldırı ( zararlı yazılım WanaCrypt0r 2.0 ) üretim yapan Renault Bursa fabrikasında geçtiğimiz Cuma günün den bu yana üretimi durdurmak zorunda kaldı ve halen üretime başlamış değil. Teknik bakımların devam ettiği için üretime halen başlayamamıştır.

Personel İşe Başı Yapamadı

Renault Bursa fabrikasında çalışmalar gece ve gündüz aralıksız devam ettiği için çalışanların işe gelip gelmeyeceği netlik kazanmış değil. Üretim bölümünde çalışmaların 24:00 da başlaması beklenirken teknik çalışmalardan dolayı persone işe gelmemeleri konusunda net bilgi verilmedi. Sadece 08:00-16:00 saatleri arası vardiya teslimi alan işçiler için teknik çalışmaların devam etmesi üzerine işe gelmemeleri bilgisi verildi. 16:00-24:00 arası çalışan personel için iş başı yapılıp yapılmayacağı  henüz netlik kazanmış değil. Siber saldırı etkisini gün yüzüne çıkarmaya başladı etkili bir şekilde ilerleyen saldırıda neler olacağı henüz bilinmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir