Kategoriler
Yazılım

Bakan açıkladı Milli e-posta servisi geliyor

Milli e-posta servisi 2018 yılında geliyor. Katıldığı bir televizyon programında çeşitli projeler hakkında önemli bilgiler veren Bakan ARSLAN önümüzdeki yıl için Milli E-Posta haberini paylaştı.

Dün yayınlanan bir televizyon programında devam eden projeler hakkında ayrıntıları paylaşan Ulaştırma Bakanı Ahmet ARSLAN müjdeli bir bilgi vererek önümüzdeki yıl içerisinde milli e-posta kullanımının gerçekleşeceğini bildirdi.

Milli e-posta servisi için çalışmalar başlatıldı

Hızla gelişen ve büyüyen Teknoloji‘ye Türkiye duyarsız kalmayarak atılımlarına hız kesmeden devam ediyor. Gelişen bilişim alanında ülkemiz bildiğiniz gibi arama motoru, işletme sistemi çalışmalarını geliştirmiş ve şimdi bunlara bir yenisi olan milli e-posta servisi çalışmaları ile yoluna devam ediyor.

Bakan ARSLAN bununla ilgili çalışmaların bu yılın başlarında hayata geçirildiğini ve çalışmaların neticesinde önümüzdeki yılın (2018) sonunda ise faaliyete geçirileceğinin altını çizdi. Bakan ARSLAN katıldığı TV programındaki milli e-posta servisinden söz ederken BTK tarafından yayınlanan tweet de şöyle denildi.

Bakan ARSLAN  yerli e-posta servisi ile ilgili önemli bir özelliğin ise gizlilik politikası olduğunun altını çizdi. Çünkü kullanılan servislerin hemen hemen bir çoğunun aynı olduğunu biliyoruz. Fakat kullanılan servisler bilgiyi maalesef gizli tutmuyor ve tüm dünyada dolaştırıyor ve gizlemiyor.

Ülkemize ve Bilişim Teknolojimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir