Kategoriler
Sosyal

Facebook’ta Artık Groups Uygulaması Tarih Oluyor

Facebook’ta artık  gruplarınızı telefonunuzdan yönetebileceğiniz bağımsız Gruplar uygulaması tarih oluyor yani kapanıyor. Facebook artık ana uygulama içerisinden gruplarınızı yönetmenizi istiyor.

Bu uygulama 2 yıl önce kullanıcıların gruplarını daha kolay bir şekilde yönetebilmesi amacıyla piyasaya çıkmıştı. Sosyal ağ devi ayrı bir uygulamanın ilgi görmediği sonucuna vardı ve işe yaramadığı kanaatinde. İlk başlama tarihi olarak 2014 yılında kullanıma sunulan Facebook Groups uygulaması kullanıcıların gruplarını tek bir yerden yönetmesi ve görebilmesini sağlıyordu.

Facebook Groups Uygulaması ana uygulama ile birleşecek

Ayrıca yeni gruplar oluşturabilmek için hem kolay hemde hızlı bir şekilde fotoğraf ve güncelleme yapabiliyordunuz. Bildirimleri kontrol etmek ve yeni gruplar keşfetmek bu uygulama ile kolaydı. Ayrıca Google Nearby 2.0 ile daha büyük bir potansiyel sunuluyordu.

Bununla birlikte asılında  Facebook uygulamasından da bunları yapabilmek gayet kolay mümkün. Bu durumda tecrübe ikiye bölünmüş oluyordu. Facebook bu şekilde gruplara daha hızlı erişebilme imkanı olduğunu düşünmüştü ancak kullanıcı bu uygulamaya fazla ilgi göstermedi.

Facebook Groups uygulaması 1 Eylül itibariyle artık mağazadan kaldırılacak. Bunun yerine Facebook ana uygulamadaki grup yönetimini daha iyi bir hale getirilmesi planlıyor. Kullanıcılar ise bu değişiklikten her hangi  bir şekilde etkilenmeyecekler. Tabi uygulama kaldırılmadan önce Facebook alt yapıyı yapmış olacak.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir