Kategoriler
Yazılım

Apple Artık 32 Bit Uygulamalara Son Veriyor

Apple’den yeni bir güncelleme ve uygulama daha geliyor yarından itibaren başlayacak olan uygulamada WWDC 2017 etkinliği kapsamında Apple’ın iOS işletim sisteminin 11. sürümünü lanse etmesi bekleniliyor.

Bu hafta içerisinde gerçekleştirilmesi beklenilen lansman öncesinde App Store arama sonuçlarında ilginç sonuçlar gözeden kaçmıyor. Bu yılın ilk ayından itibaren
teknoloji dünyasının gündeminde yer alan bir habere göre iOS’un artık 32 bit uygulamalara desteğini sonlandıracağının açıklamasını yaptı. Bu bilgi Apple tarafından resmi bir dille doğrulanmasa bile geliştiricilere gönderilen bir mail ile birlikte bir nevi doğrulanmıştı.

Apple geliştiricilere mail yoluyla bildirdi

Apple geliştiricilere gönderdiği mailde Apple artık 32-bit destekli uygulamaları kendi cihazlarında onaylamayacağını ve geliştiricilerin 64-bit dosya sistemiyle uygulama geliştirmelerini söylemişti

iOS 10.3 işletim sistemi kullanıcıları 32 bitlik bir uygulamayı açtığında karşılarına bir bildirim penceresi çıkıyor bu bildirim penceresinde uygulamanın geliştirici tarafından güncelleneceğini ve güncellemesi taktirde iOS’un gelecekteki sürümlerinde çalışmayacağı belirtiyordu App Store’u ziyaret ettiğinizde arama sonuçlarında 32 bit dosya sistemiyle geliştirilen bir uygulama arattığımızda artık bu uygulamaların sonuçlarda yer almadığını da görüyoruz. Böylelikle Apple tüm geliştiricileri 32-bitten vazgeçerek, 64-bite geçiş için bir nevi de olsa zorlamış oluyor.

Apple artık iPhone 5 ile daha önceki modeller için güncellemeler yayınlamayacağını ve bu modeller için artık güncelleme  olmayacağını bu cihazlar için güncelleme yapmayacaklarının açık ve net olmasa da bu şekilde yol alacağı görünüyor artık Apple 32 bitle değil 64 bitle çalışacağını belirtiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir