Kategoriler
Yazılım

Apple haritaları kullanıcılara para ödeyerek güncelliyor

Apple haritaları kullanıcılara para ödeyerek güncelleyecek. Apple haritalarda bulunan hataların  geri bildiri için düzeltme yapıldıktan sonra ücret ödeyecek.

Apple haritaları güncellemesi

Apple rekabet den geri kalmamak ve gardının düşmemesi için kullanıcılarına para ödeyerek Apple Haritalar uygulamasındaki hataları bulup düzeltme gönderen için ve bu düzeltmeler yapıldığı takdirde düzeltme başına 54 sent ücret ödeyecek.

Ve düzeltmeler günlük olarak en fazla 600 hata düzeltmesine izin veriyor. Apple tarafından oldukça dikkatle izlenen bu çalışma kullanıcıların böyle sorunlar yüzünden kaçmalarını istemiyor ve kullanıcılarına tam bir deneyim yaşatmak istiyor.

Ücretli güncelleme çalışmalarını daha önce bir çok rakip firma uygulamış ve başarılı sonuçlar elde etmişlerdi.

Bunlardan bir tanesi olan Amazon da Mechanical Turk adlı projesinde kullanıcılarına veri aramalarını ve makine öğrenimini geliştirme için ufak ve etkileşimli görevler tamamlanması karşılığında insanlara para ödemişlerdi.

TryRating adlı bir program ile Apple Haritalar uygulamasındaki hataları bulup düzeltme gönderme işi geçen yıldan bu yana test aşamasında ve nerede ise sona gelindi ve bu ay sonu açıklanması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir