Kategoriler
İnternet

İnternet kullanımı ücretsiz mi olacak

İnternet kullanımı ücretsiz mi olacak.. Bir çok kişinin keşke dediğini duyar gibi oldum. Ülkemizde umarım bu imkan kısa bir süre sonra hayata geçer.

İnternet hayatımıza gireli çok uzun zaman olmadı fakat hayatımızda ki yeri oldukça fazla. Çünkü İnternet ile her işimizi kolaylıkla yapar pozisyona geldik.İnsanlar her an İnternet ile haşır neşir.

Elimizdeki mobil cihazdan dizüstü bilgisayardan masa üstü bilgisayardan tablet den yani imkanı olan her şey üzerinden mutlaka günlük İnternet üzerinde bir sörf yapmakta. Gerek zaman geçirmek için gerek oyun oynamak için gerekse bilgi edinmek için. İnternetsiz zaman geçirmek nerede ise artık imkansız boyutlara ulaşmakta.

İnternet kullanımı ücretsiz mi olacak sorusuna AB komisyonundan yanıt

Avrupa Parlamentosu AB Komisyonu ve AB Konseyi üye ülkelerin bulunduğu ve insanların ortak paydaları olan kullanım alanları için WİFİ4EU projesi ile İnternet‘i ücretsiz kullanabilecekler.

Yani Avrupa‘da bir çok hastane hava limanları belediye, hastane, park gibi yerlerde Wi-Fi bağlantısı ile İnternet kullanabilecek. Bu uygulama için ödenecek toplam maliyet 120 bin Euro olarak açıklandı. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde hayta geçirilmesi planlanan ücretsiz İnternet için bir çok ülkelerde 8 bin civarı belediye anlaşma sağladı.

Uygulamanın oldukça olumlu olacağına ve ülkemizde de böyle büyük çaplı yatırımların hayata geçmesini ve en kısa sürede İnternet kullanımının toplumsal ortak kullanım alanlarında ücretsiz olmasını bizler de çok isteriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir