Kategoriler
Yazılım

Apple 4 uygulamasını İOS için kaldırdı

Apple 4 uygulamasını İOS için kaldırdı. Apple yeni İOS sürümünde kullanmak üzere App Store da bulunan 4 uygulamasını kaldırdı.

Peki App Store da bulunan ve Apple tarafından kaldırılan bu 4 uygulama hangileri biliyor musunuz. Kaldırılan bu uygulamalar haberimizin detaylarında..

İOS yeni sürümü ile bir çok yenilik ile geliyor. Ancak gelen yeniliklerin bir çoğu Jailbreak’te önceden olan uygulamalara benziyor. Apple kanadı Jailbreak’e müdahale edemediği için de bu tür uygulamaları sessiz sedasız kaldırıyor. İşte Apple tarafından App Store dan sessizce kaldırdığı bu 4 uygulamanın detayları.

f.lux

Bu uygulama gece geç saatlere kadar ekran ile haşır neşir olanlar için göz sağlığını koruyucu özelliği sağlıyor. Mavi ışık filtresi sayesinde ekran ışığını sarartarak gözlerin yorulmamasını sağlıyor.Android, Windows ve macOS platformlarında yer alan bu uygulamayı Apple şimdi Night Shift ismi ile sunacak.

 

Camera+

Camera+ ses tuşları ile fotoğraf çeken bir uygulama olduğu için App Store dan kaldırıldı.Bu uygulamanın neden kaldırıldığı sorusu İOS sürümü ile ortaya çıktı. Apple, İphone 4S ile ses tuşları ile fotoğraf çekme özelliğini getirecekti.

 

Finder for AirPods

Kablosuz kulak için geliştirilen AirPods uygulaması, İOS 10.3 ile sunulacağından App Store dan kaldırıldı.

 

Coolpixel

Bu uygulama İOS da ekran videosunu kayıt etmede kullanılıyordu. Oldukça beğeni toplayan bu uygulama bir kaç ay önce App Store den kaldırıldı. Nedeni ise İOS 11 ile ekran videosu çekme özelliği yeniden sisteme konulacak olması.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir