Kategoriler
Teknoloji

Görünmeyen otomobil : Toyota

Japon otomobil devi Toyota yeni bir patent alarak sürücülerin görme açısını engelleyen A sütunlarını 180 derece açı ile görebileceğiniz bir çalışma içerisine girdi. Aldığı bu patent ile artık görüş açınız sizi ve sürüş keyfinizi rahatsız etmekten çıkacak.

Teknoloji beşiği gibi görülen Japon’ya da üretilen Toyota markası ile yine bir ilke imza atıyor. Toyota mühendisleri sürücülerin görüş açıların genişletecek A sütunlarını görünmez veya saydamlaştıracak yeni bir cihazın patentini aldılar.

Toyota görüş alanını 180 derece genişletecek

Toyota şirketi almış olduğu bu patent ile üzerinde çalıştıkları projeye hız verdi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu çalışmanın asıl amacı sürücülerin oldukça rahatsızlık duyduğu A sütunlarını ( ÖN CAM KENAR ÇITALARI ) görünmez veya saydam kılarak sürücülerin görüş açılarını 180 dereceye kadar genişletebilmek şeklinde ifade etti.

Şirket yaptığı çalışmalar ile geliştirdiği bu cihaz A sütunlarını görünmez hale getirmenin mümkün olduğunu bu yapmak için yan dikiz aynaları kullanarak ışığın bükülmesi sağlayacaklarını ifade etti.

Bu yöntem ile maliyetlerinde oldukça düştüğünü böylece son kullanıcı için çok fazla maddi yük getirmeyeceğini ifade etti. Verilen bilgilerde örnekleme yapan yetkililer ABD de bulunan bir grup üniversiteli araştırmacının teflon ve seramikten oluşan bir pelerin yaptıklarını ve pelerin ile ışığın nesneler üzerinde ne kadar kırıldığını kontrol edebildiklerini vurguladı. Bu yüzden nesnelerin görünmez hale gelebilmesi ışığın ne kadar kırıldığına bağlıdır şeklinde ifade kullandılar.

Toyotanın bu çalışması yakın zamanda bir çok otomobil firmasının dikkatleri üzerine çekmesine sebep olacaktır. Fakat yapılan bu çalışma ile şuan çok fazla bilgiye sahip değiliz. Ancak yakın zamanda bu tür otomobilleri yollarda göreceğimizden emin olabilirsiniz.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir