Kategoriler
Yazılım

Android Kullanıcısı İOS den Fazla

Android Kullanıcısı İOS den Fazla… Google Android işletim sistemi Apple’ın İOS işletim sisteminden çok fazla.

Linux tabanlı  işletim sistemi Andorid, bugün dünya üzerinde 2 milyarı aşan rakamlara ulaşmış durumda. Google dünyada en çok tercih edilen işletim sisteminin Android olduğunu kanıtlamış oldu. Google Ceo‘su tarafından yapılan açıklamaya göre önemli bir başarı elde ettiklerini ve 2 milyar kullanıcı sayısını geride bıraktıklarını ifade etti. Google’ın resmi Twitter sayfasından verilen bilgiye göre ise Google’nin resmi Twitter hesabından açıklanan bilgiye göre aktif kullanılan 2 milyardan fazla Android cihazı bulunuyor şeklinde.

CEO Sundar Pichai’nin açıklamalarında Google uygulamaları olan  “Chrome, Google aramalar, Google Maps, YouTube, Gmail,  ve Google Play gibi uygulamalar  Android cihazların 2 milyar kullanıcı sayısını aşması oldukça önemli bir başarıdır. Ayrıca belirtilen uygulamaların kullanan kullanıcı sayısının ise 1 milyarın üzerinde dedi.

Apple‘ın işletim sistemi olan İOS ise Google verilerine bakıldığında oldukça geride kalmış. Uzun zaman önce resmi olmayan açıklamaya göre İOS kullanıcısı 1 milyar üzerindeydi.

Şunu da hatırlatmakta fayda var Android işletim sistemini bir çok telefon firması kullanırken İOS işletim sistemini sadece Apple kendi telefonunda kullanıyor. Buda rekabet oranını dengede tutuyor. Sonuç olarak her iki işletim sistemi’de farklı kullanıcı kitlesine sahip oldukları için bu konuda söylenecek pek bir şey yok ancak yinede tartışılması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.

Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Android mi yoksa İOS mu ?

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir