Kategoriler
Teknoloji

Samsung Ve Apple Bükülebilir Telefonlar İçin Patent Aldı

Güney Koreli teknoloji devi 23-25 ​​Mayıs tarihleri ​​arasında yapılacak olan Los Angeles’ta düzenlenecek Bilgi Ekranlar Toplumu 2017’de 9,1 inçlik (23cm) bir ekranı sergileyecekler.

Teknoloji devleri bükülebilir ekran peşinde

Kore Herald’a göre ekran – giyilebilir cihazlarda, üzerindeki kullanımını katlanabilir olduğunu telefonlarda ve araçlarda kullanım olanağı sağladığını her iki şekilde (. 0.47) 12 mm’ye kadar eğmek mümkün olacaktır. Aynı şekilde bükmek ve aynı şekilde rulo yapmakta mümkün oluyor.

Samsung sözcüsü olan Kore Herald’a göre Mevcut bu sistemin esnek OLED’in yalnızca tek tarafında bükülebildiğini ve gerilebilir olduğunu OLED üzerinde eğri bükülmüş ve her iki tarafta yukarıdan ve aşağıya bükülebilir açıklamasında bulundu ancak şirket sözcüsü bu teknolojinin hala bu teknolojinin araştırma ve geliştirme aşamalarında olduğu için gerilebilir telefonları daha henüz erken olduğunu açıkladı.

Ama buna rağmen esnek ekranları çevreleyen teknoloji şirketlerinden bir dizi patent aldıkları ve bunların arasında Apple bir tablete kullanabileceğini Galaxy X” akıllı telefon üzerinde çalışmakta oldukları söylentiler arasında, bu yılın şubat ayında streç ile ilgili bir patent’de iPhone için sunulmuştu Endüstri gözlemcilerinin yaptığı açıklamada ise küresel esnek ekran pazarının satışının artabileceğini geçen yıl 3.7 milyar $ dan, 2022 yılına kadar 16.5 milyar $ olabileceğinin açıklamasını yaptı Londra merkezli bir araştırma şirketi ise IHS Markit, görüntülerin önümüzdeki yıllarda da daha çok gelişmeye devam edebileceğinin açıklamasını yaptı.

IHS analisti Jerry Kang Esnek ekran çeşitleri arasında bükülebilir, kavisli ve kenar eğik ekranlar var ancak önümüzdeki iki yıl içinde tamamen katlanabilir form faktörleri olabileceğinin açıklamasın yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir