Kategoriler
Yazılım

Android Güvenilir mi, Güvenilir değil mi?

Android Güvenilir mi yoksa güvenilir değil mi ile ilgili güvenilir olmadığına yönelik şüphelerin artmasından sonra yetkililer açıklama yaptı.

Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızın her anında bize eşlik etmekteler. Bu telefonların sahip olduğu işletim sistemlerinin en yaygın olanı ise Android işletim sistemi… Android, şuan da dünyada akıllı telefon alanında ve tablet alanında en fazla kullanılan işletim sistemi. Aynı zamanda Android’in açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olması pek çok hackera davetiye çıkarıyor. Son zamanlarda Android’e yönelik virüslerin bir hayli artması da kullanıcıları endişe ediyor.

ANDROİD GÜVENİLİR DEĞİL Mİ ?

Android Güvenilir mi, hem açık kaynak kodlu oluşu, hem de çok popüler bir işletim sistemi oluşu nedeniyle virüs yayılmaya çalışılan bir platform. Android yetkilileri, bu işletim sistemi hususunda kullanıcıları özgür bırakmak istemişler ve bu yüzden kısıtlamak yerine açık kaynaklı Android yazılımını onlarla buluşturmuşlar. Yine de büyük bir güvenlik önlemi aldıklarını belirten Android yetkilileri, Android’in aşılmasının epey zor olduğunu, ancak kullanıcılarının özgürlüklerine de önem verdiklerini ifade ediyorlar.

android guvenilirmi
android

Android işletim sistemi için yapılan güvenlik çalışmalarının yanı sıra açık kaynak kodlu oluşu güvenlik yamalarında pek çok gönüllü insanın dahi ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu durum kuşkusuz güzel bir gelişme iken Android veya bir başka işletim sistemine sahip cihazın virüs kapıp kapmaması büyük oranda kullanıcının kendisinde bitiyor. Eğer cihazı dikkatli kullanır, her siteye girmez ve her uygulamayı indirmezseniz, telefonlarınızdan maillerinizi kontrol ederken her maile tıklamıyorsanız, her linke tıklamıyorsanız virüs kapma olasılığınız çok düşüktür. Daha önceden eklemiş olduğumuz Kullanıcılara Sahte Google Uyarısı ve Google Gmail, korsanlar tarafından patlatıldı haberlerimizi okumanızı öneririz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir