Kategoriler
Teknoloji

Yakıt Tüketimi, Otomobil de aranan özellikler

Yakıt Tüketimi araç alırken dikkat edilen hususlardan bir tanesidir. Otomobilde 2 önemli faktör ortaya  çıkıyor. Donanım ve görsellik. Şimdilerde bunlar arka plana kaymaya başlarken artık insanlar otomobil alırken aracın ne kadar yaktığına, yani yakıt tüketimine dikkat ediyor.

Gelişen teknoloji sadece mobil dünyası yazılım donanım ile kalmıyor. Evrende bir çok oluşumun kaynağı olan teknoloji akıllı mobiller den, akıllı evlere kadar iyice vazgeçilmeyen unsurlardan olmaya başladı. Bu değişime sessiz kalmayan otomobil dünyası da her geçen gün yeni deneyler ile daha iyisini yapma çabası içerisindeler.

Kullanıcılar eskiden bir lüks olarak gördükleri otomobilleri artık zaruri yet olarak görüyor ve bu da otomobil pazarının hızla büyümesine neden oluyor. Hal böyle olunca da otomobil üreticileri hem kendilerini geliştiriyor hemde kitlelerine daha iyi alternatifler sunmayı amaçlıyor. Şimdilerde insanlar otomobil alırken bir çok faktörü incelemeye başladı. Ve bu yaklaşımla otomobil üreticileri kendi içlerinde insanların bu arayışlarına çözüm üretmeye başladılar.

yakit tüketimi
yakit tüketimi

Günümüzde artık insansız araçlar üzerinde çalışılırken, bizler dikkat ettiğimiz en önemli hususlardan bir tanesi halen yakıt tüketimi. Bindiğimiz aracın tasarımı donanımı fiyatı ve yakıt tüketimi maksimum seviyede olsun istiyoruz. Üreticiler dizel, benzinli ve elektrikli otomobil üretirken üzerine koydukları motor seçeneklerini de mutlaka bu yönde değerlendiriyor. Bir çok marka içerisinde yakıt tüketimi çok değişkenlik göstermekte. Bu sadece motor hacmi ile alakalı olmayıp kullanıcı faktörü de buna önemli bir etken oluşturmaktadır. Bizde herkesin duyarsız kalmayacağı yakıt tüketimi en az hangi otomobil sorusuna bir cevap aradık ve sizler için verilere bir baktık. Az yakan arabalar her zaman en çok tercih edilen olmuştur haliyle mazot ve benzin fiyatları döviz kurundan etkilendiği için pahalı olabiliyor özellikle ülkemizde hayli pahalı olan benzin fiyatları kullanıcıyı az yakan arabalara yönetmektedir.

Hangi araç ne kadar yakıyor

  • Citroen C3 1.4 : Ortalama yakıt- 4.3 lt
  • Citroen DS3 1.6 DSTYLE : Ortalama yakıt- 4.2 lt
  • Opel Corsa 1.3 CTDI : Ortalama yakıt- 4.2 lt
  • Volkswagen Polo 1.4 TDI : Ortalama yakıt- 4.0 lt
  • Ford Fiesta 1.5 TDCI : Ortalama yakıt- 4.0 lt
  • Renault Clio 1.5 DCI : Ortalama yakıt- 4.0 lt
  • Hyundai I20 1.4 Dizel : Ortalama yakıt- 3.9 lt

Sizde bir otomobil alacak iseniz sadece yakıt olayına takılmayın derim ve trafik kurallarına riayet edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir