Kategoriler
Yazılım

Android O Çıkış Tarihi Belli Oldu

Geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğumuz haberlerde 21 Ağustos Google ve mobil işletim sistemi için önemli bir gün olacağı açıklamasını yapmıştık. Bunun nedeni ise 21 Ağustos ta güneş tutulmasının olmasına Google tarafından önemli olması.

Google, o tarihte saat 02:40’de başlanarak New York‘ta Android O için özel bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı.  Şirketin açıklamış olduğu bu etkinlik kısa süre sonra hayata geçirilecek. Büyük etkinliğin geri sayımı da artık Android web sitesinde bulunuyor. Elde edile veriler ve anketler sonucu yeni işletim sistemin Oreo olacağı yönünde. Hatırlarsanız Google I/O 2017 etkinliğinde bahsedildiğinde biz Oreo olacağına dair bilgi vermiştik. Çünkü Google her güncellemesinde Amerikada bulunan şeker fabrikalarının ismini veriyor.

Oylar Android Oreo işletim sistemini işaretliyor

Google’un yapmış olduğu bu yenlik ile nihayetinde yeni versiyonunun ismini açıklayacağını bekliyoruz ve son birkaç ayda bununla ilgili pek çok haber ve sızıntılar ortaya atılmıştı, en çok oy Oreo‘ya gitti.

Oreo çeşidi böyle bir olayı düşündüğünden adını güneş tutulmasıyla bağlantısını kurmak ta çok mantıklı geliyor. mantıklı da oluyor  güneş tutulması sırasında ayın kapladığı kadarıyla aynı şekilde. Bu olayı ise Kısa bir süre önce Google‘da yayınlanan bir videonun dosya adı, Oreo‘nun adını içeriyordu. gerçi zaten açıklama yapmasına sayılı günler kaldı gerçek ismini yapılan etkilikte öğreneceğiz .Bizi takip etmeye devam edin

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir