Kategoriler
Yazılım

Android 8.0 Oreo Resmen Geldi

Uzun zamandır takibinde olduğumuz yeni Android işletim sistemine ait bilgililer artık netleşti. Google I/O tanıtımından bu yana sır gibi saklanan isim sonunda belli oldu.

Google‘un uzun zamandan beri  beklendiği Android işletim sistemini bugün açıkladı. Son birkaç aydır, Geliştirici Ön izleme ve public betalarını  O olarak adlandırdığımız sürümün artık yeni bir adı var. Bu konudaki söylentiler ilk olarak o ve Google’un yapmış olduğu açıklama ile Android Oreo seçildi.

Android 8.0 Oreo‘nun kodları geliştiren Google mühendisleri tarafından bugün Android Open Source Project‘e yüklenmeye başlandı. Desteklenen Nexus ve Pixel cihazları için yazılım güncellemelerinin çok yakın bir zamanda gerçekleşmesi bekleniyor. Tabii bu son sürüm yine ilk olarak Android Beta Programında kayıtlı olan cihazlara da gönderilecek.

Android 8.0 Oreo güncelleme alacak cihazlar

Bu ilk güncellemeyi alan cihazlar Essential, General Mobile, HMD Global, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp ve Sony’den cihazlar Android Oreo’ya kavuşacak ilk cihazlar olmuş olacak.

Android’in yeni güncellemesi bir çok yenilikleri de getiriyor.  Yapılan bu yeni sürüm ile resim içinde resim desteği, bildirim noktaları, tamamen yeniden tasarlanmış emojiler  ise 60’dan fazla yeni, Google Play Protect, pillerin uygulamalarla aşırı kullanımının sınırlanması, daha hızlı önyükleme hızları ve bir çok yenilikle geliyor. Bizi Takip Etmeye Devam Edin

THN – teknolojiHaberim.Net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir