Kategoriler
Yazılım

Amazon ve Microsoft Anlaştı

Dünyanın en büyük firmalarından ikisi teknolojilerini birleştirme kararı aldı gelen bilgilere göre Amozon ve Microsoft dijital asistan teknolojilerini daha iyi kullanabilmek için kendi araların da işbirliği yapma kararı aldı.

Yapılan bu anlaşma ile kullanıcılar artık her iki platforma daha kolay bir şekilde erişebilecekler yapılan bu anlaşma aslında bir ilk olmuş oluyor. Şimdiye kadar tek bir cihazda iki asistan bulunmuyordu. Buda ilk olmuş oluyor.  Sadece üçüncü taraf uygulama olarak kurulabiliyordu. Şu anda ise entegrasyon temel aşamada olduğu için birinden diğerini çağırıyorsunuz örnek vermek gerekirse  Cortana cihazından Alexa’yı aç komutunu verebiliyorsunuz  yada  Alexa cihazından Alexa, Cortana’yı aç demeniz yeterli oluyor.

Amazon ve Microsoft güçlerini birleştiriyor

Diğer taraftan öne çıkan teknolojilerini de birbirlerine açmış olacak. Microsoft’un Cortana ile Office ürünlerini kontrol edebilmesi ve Alexa’nın akıllı ev cihazlarına erişimi bunlardan sadece bazıları.


Kaynaklar Satya Nadella ve Jeff Bezos’un geçen yıl Mayıs ayında bir araya geldiğini ve bu buluşmanın ardından ilk adımların atıldığı açıklandı. Bu yıl ise daha büyük adımların atılması bekleniyor.

Yapılan bu anlaşma ile Alexa ve Cortana işbirliği sektörde daha büyük işler yapılabileceğinin büyük bir göstergesi yapılan bu ortaklık ile kendi eksiklerini kapatmalarını sağlıyor. Buda otomatik olarak kullanıcıların işine yarıyor.

THN – Teknolojihaberim.net

“Amazon ve Microsoft Anlaştı” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir