Kategoriler
Teknoloji

Snapdragon 670 Özellikleri Görüldü

Çok kısa bir süre içerisinde mobil tedarikçi devi olarak gösterilen Qualcomm yeni bir işlemci modeli daha tanıtacak. Yeni seri akıllı telefonların içerisinde yer alacak ve yer aldığı akıllı telefonlardan üst seviye performans alınmasını sağlayacak işlemciler ise Snapdragon 670 serisi olacak. Çok daha başarılı bir orta sınıf işlemci serisi olan Snapdragon 670 için ilk özelliklerde görücüye çıkmaya başladı. Hemen daha detaylı olarak yeni işlemci modellerine bakalım.

Snapdragon 670 Nasıl Bir Seri Olacak?

Qualcomm genel olarak 6xx modellerini orta sınıf olarak tanımlamakta. Son olarak Snapdragon 660 modelinde orta sınıfın üzerinde performans sunulması sağlanmış olsa da marka hala bu tanımlamasında oldukça kararlı. Yeni işlemci modellerinde de aynı mantığa yer verilmesi bekleniyor. Üstelik bu kez hız konusunda daha fazla yükseliş söz konusu olacak. İlk gelen bilgilere göre yeni seri işlemcilerde hem hız artışı sağlamak hem de kullanım alanının küçülmesi için 10 nm Kyro çekirdeklerine geçiş yapacak. Üst segment işlemcilerde gördüğümüz çekirdekler, performans değerlerinin tavan yapmasını sağlayacak.

Snapdragon 670

6 adet güç tüketim odaklı, 2 adet performans odaklı olacak olan Snapdragon 670, muhtemelen 2,5 GHz hızlarına ulaşabilecek. Tam değerleri için tanıtımını beklemek zorunda olduğumuz Snapdragon 670 işlemcilerinin tanıtımı içinse biraz daha beklemek gerekecek. Bu konuda gelen bilgilere göre işlemcilerin tanıtımı için 2018 yılını beklemek gerekecek. Üstelik yaz aylarında tanıtım yapılacağından söz edilmekte. Ayrıca bu süreç içerisinde amiral gemisi işlemci modellerinin yeni sınıfının da tanıtılabileceğini eklemek gerek. Snapdragon 845 serisinin bu süreç içerisinde tanıtıldığını görmek mümkün olacak. Henüz amiral gemisi içinde net tarih kesinleşmiş değil. Fakat bu seriden önce geleceğini söylemek gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir