Kategoriler
Yazılım

Günün teknoloji haberi, Netflix Root’lu Android cihazlar da yok

Günün teknoloji haberi, Netflix Root’lu Android cihazlar da yok.. Android işletim sistemi kullanılan akıllı mobil cihazlara Neflix den üzücü haber.

Android Root ile cihazın kök dosyalarına erişim izini veriliyordu. Fakat bu işlemi yapmanın sıkıntılı ve riskli tarafı ise hackerlara yol vermeniz olarak karşınıza çıkıyordu. Root yapılan mobiller garanti kapsamı dışında tutuluyordu.

Netflix yeni sürümü 5.0.4

Netflix yeni sürümü 5.0.4 ile Android Root lu cihazlarda çalışmayacak. Bildiğiniz gibi Netflix çevirim içi kullanılabilen dizi-film sağlayıcısı. Ancak Root ile çalışan cihazlar için yeni sürüm artık açılmayacak. Widevine DRM’in Root işlemi ile kırılabilme ihtimalinden söz edilerek bu sebepten dolayı Root’lu Android mobillerde çalışmayacak. Bu yasaklamanın temel sıkıntısı ise şöyle, Root’lu Android cihazlar da Widevine DRM için bir güvenlik açığı oluşması veya varlığının bulunması doğrultusun da Netflix deki  tüm içeriklerin 4K formatında İnternet’e korsan olarak servis edilmesi söz konusu.

Netflix kendi açısından bu riski minimize etmek için zaten Rootlu Android işlemci cihazlar zaten garanti dışı bu yüzden de vermiş olduğu desteği kesiyor. Daha fazla teknoloji haberleri okumak için Teknoloji bağlantısına tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir