Kategoriler
Teknoloji

13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı : IDEF

13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı 9-12 Mayıs’ta İstanbul’daki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Fuara Milli ürünlerimiz damgasını vurdu.

13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı : IDEF

IDEF 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı bu yılki ev sahipliğini Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleşen fuar Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda organize edildi.

IDEF bu yılkı organizasyonda 50 ülkeden 800’ü aşkın yerli ve yabancıyı konuk ederek geliştirilen yeni ürünlerini ve iş ortaklıklarını sergiledi. Bu fuar da bir çok üretici kendi sektöründe farklı projeleri görme imkanı bulurken aynı zamanda da iş görüşmelerini gerçekleştirme şansı yakalı. Bu fuara katılım üst düzey devlet yöneticileri tarafından da sağlanarak ileriye yönelik iş görüşmeleri de sağlanmış oldu. Son yıllar da hızla kendi üretimini kendi yapan Türkiye bu fuar ile Dünyaya kendini teknolojisini göstermiş ve fuara damgasını vurmuştur.

Yeni Yerli Tankımız Altay Asimetrik Harp Tankı

Fuar da Türkiye yeni tankı olan Altay Asimetrik Harp Tankı‘nı görücüye çıkarttı. Müthiş hareket kabiliyeti, ateşleme gücü ve donanım teknolojisiyle şuana kadar ki en modern yerli ana muharebe tankı konumunda olan ve seri üretim için gün sayan Altay Ana Muharebe Tankı’nın bir örneği de Otokar standında yer aldı.

Yeni Yerli Füzemiz KAAN

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ/TAI), Taarruz ve Taktik Keşif Helikopterimiz olan T129 ATAK , Milli Muharip Uçak (MMU) maketini, Helikopter T625, özel silahla donatılmış Hürkuş ve Anka İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonunu ilk kez sergiledi. Fuarın en gözdesi ise Kaan, TRG-300 Kaplan, TRG-122 füzeleri ve Mini Akıllı Mühimmat MAM-C, ilk kez sergilendiği. ROKETSAN yetkilileri tarafından yapılan açıklamada fuar boyunca en ilgi gören Kaan Füzesi oldu ve sürekli bununla ilgili bir çok soru yanıtladık dedi.

“13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı : IDEF” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir