Kategoriler
Teknoloji Haberleri

Renault hibrit motor fabrikası kuruyor

Renault hibrit motor fabrikası kuruyor. Geçtiğimiz günlerde Renault’un üretimleri durdurduğuna dair haberler gündeme düşmüştü. Ancak Renault Genel Müdürü tarafından bu haber yalanlandı.  Otomobil üreticilerinden bazılarının üretimlerini geçici olarak durdurduğu, hatta işçi çıkarmaların yapılacağı yönünde bazı haberler vardı. Ancak Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun bu konuya açıklık getirdi. Antoine Aoun yaptığı açıklamada, ” Dünyanın yaklaşık 70 ülkesine ihracat yapan şirketimizde tüm modellerimizde üretimimiz, yaptığımız planlamalar doğrultusunda üç vardiya olarak devam ediyor. Şu anda Oyak Renault fabrikalarında üretime ara verilmesi gibi bir konu gündemimizde bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.

renault-hibrit-motor-fabrikasi

Renault Türkiye’de Hibrit Motor Üretecek

Fransa‘nın en büyük otomobil ürecisi olan Renault, Türkiye’de süper teşvik programından yararlandı. Teşvik programından almış olduğu destekle 100 Milyon Euro civarında bir yatırımla hibrit motor fabrikası kuracak. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre fabrikanın  temeli 19 Ekim tarihinde Bursa’da atılacak. Fabrikanın kurulması ile birlikte Türkiye’de bir ilk yaşanmış olacak. Renault bu fabrikayla birlikte Türkiye’de  alüminyum motor üretimi yapan ilk şirket olacak. Kurulacak olan  fabrikanın istihdama büyük katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca bu yatırımla cari açığa 2.3 milyar dolar civarında katkı sağlanacağı tahmin ediliyor. Bilindiği gibi Renault Türkiye’de üretimini yaptığı otomobilleri 70 ülkeye satıyor. Renault hibrit motor fabrikası ülkemiz için oldukça önemli bir yatırım.

2019 Volvo V60 Cross Country Tanıtımı Yapıldı haberini ilgili bağlantıdan okuyabilirsiniz.

“Renault hibrit motor fabrikası kuruyor” için bir yanıt

Teknoloji haberleri keşke hep böyle güzel olsa. Renault Türkiye açısından çok önemli bir yatırım yapıyor. Ekonominin kötü olduğu bu dönemde istihdama ve üretime büyük fayda sağlar..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir