Kategoriler
Spacex haberleri

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Kuraları Çekiliyor

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi için son takımların belli olmasından sonra heyecan daha da artmaya başlar. Takımların belli olmasının ardından kuraların ne zaman çekileceği veya eşleşmelerin nasıl olacağı konusunda soruların sorulmaya başlanması da canlı oran söz konusu oldu. Türkiye temsilcilerinden Şampiyonlar Ligi’ne ulaşan herhangi bir takım kalmadı. Galatasaray’ın da elenmesi ile birlikte şampiyonlar ligi için Türkiye heyecanı da noktalanmış oldu.

Ülkelere Göre Dağılım Nasıl Oldu?

Şampiyonlar Ligi heyecanı devam ederken devler arasından 4’er tane takımla kuralara doğru yol alınmaya başlandı. İngilizler ve İspanyollar 4’er tane takım yollamayı başardı. Ayrıca İtalya ve Almanya da 3’er tane temsilci yolladı. Fransızlardan ise 2 takım çıkarak en son sırada yer almak zorunda kaldı.

Kuralar Ne Zaman Çekiliyor?

Gruplardan birinci çıkan takımların var olduğu son 16 takım için ise kura bilinmezi devam ediyor. Bunun için 16 Aralık 2019 pazartesi günü bekleniyor. Bu tarihte İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak olan çekilişle hangi takımın hangi takımla karşılaşmaya çıkacağı belli oluyor. Kurallar gereği ise aynı ülke takımlarının karşılıklı rakip olarak eşleşmelerinde herhangi bir engel bulunmuyor. Bu nedenle her sene maçlar birbirinden en iyi canlı oran heyecanlı geçiyor. Kuraların sonucunda ilk maçların 18* 19 ve 25* 26 Şubat tarihlerinde oynanması bekleniyor. Devamında rövanş maçlarının ise 10* 11 ve 17* 18 Mart da tamamlanması takvime göre planlanan tarihler olarak açıklanıyor.

Seri Başı Takımlar Hangileridir?

Kuralar çekilmeye başlanmadan önce seri başı olan takımlar da merak edilmeye başlandı. Buna göre:

  • PSG,
  • Liverpool,
  • Juventus,
  • RB Leipzig,
  • Bayern Munih,
  • Valencia,
  • Barcelona,
  • Manchester City

olarak belirlendi. Buna göre seri başı olan takımlar ile olmayanlar arasında eşleşmeler olması gerekiyor.

Başakşehir’in Beklenen Rakipleri Kimlerdir?

Türkiye’den kalan son takım olan Başakşehir için de olası rakipler bulunuyor. Bunlar arasında Club Brugge, Getafe, Olympiakos gibi takımlar bulunuyor. Geçen sene bu heyecanlı karşılaşmaların kazananı ise Liverpool olmuştur. Heyecanla kupanın sahibi ve öncesinde kuraların çekilmesi beklenmeye başlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir