Kategoriler
Teknoloji Haberleri

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Kuraları Çekiliyor

Heyecanlı bir şekilde UEFA Avrupa Ligi’nde kalan takımların hangisi olduğu merak edilirken diğer taraftan da kuraların ne zaman yapılacağı konusunda bilgi aranıyor. Yapılan son maçlardan sonra Galatasaray’ın da elenmesinin ardından Türkiye’nin temsilcisi kalmadı. Bununla birlikte heyecanını kısmen kaybetmiş olsa da yine de önemli maçların olacağı biliniyor. Takımlar yaptıkları maçlar sonucunda gruplarından birinci ve ikinci sırada olmaya çalıştı. Bunun bir sonucu olarak da yüksek oran sona kalan 16 takım oldular.

Kimler ve Hangi Ülkeler Var?

Sona kalan takımların hangi ülkelerden olduğu da her sene olduğu gibi bu sene de merak edilenler arasında yer aldı. Bu sene takımlar arasındaki dağılım:

  • İngiltere dört,
  • İspanya dört,
  • İtalya üç,
  • Almanya üç,
  • Fransız iki

şeklinde oldu. Kurallar gereği kuralar sırasında yapılan eşleşmelerde aynı ülkeden takımların bir araya gelmesi veya karşılaşması bir sorun olarak görünmüyor. Bu yüzdencanlı yüksek oranlı sonuçlar bekleniyor.

Kuraların Zamanı Belli Mi?

Çekilecek olan kuralar ile belli olması beklenen eşleşmelerin son derece önemli olduğu biliniyor. Bu maçların 16 Aralık 2019 pazartesi gününe gelen tarihte belli olması bekleniyor. Maçların ve eşleşmelerin durumu ise İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak olan eşleşme sonucunda netleşiyor.

Maçlar Ne Zaman Oynanıyor?

Yapılan kura çekimlerinin sonucunda beklenen eleme ve bir üst gruba çıkma işlemi için 18 – 19 ve 25 – 26 Şubat tarihleri bekleniyor. Rövanş için verilen tarih ise 10 – 11 ve 17 – 18 mart olarak belirlendi. Herhangi bir aksilik olmaması halinde belirlenen takvime uyulması ve buna uygun olarak kuraların çekilip, maçların oynanması bekleniyor. İlk maçın 20 şubatta oynanması umulurken, rövanşların da 27 şubata kalması planlar içinde bulunuyor. Geçen sene Liverpool kupayı evine götürme şansı yakalamıştı.

Başakşehir İçin Beklenen Rakipler Kimlerdir?

Başakşehir için beklenen olası rakiplere bakıldığında ise Apoel, Leverkusen, CFR Cluj ve Olympiakos gibi rakipler göze çarpıyor. Bu rakipler ile oynanacak olan maçlar sonucunda durum net olarak ortaya çıkıyor. Maçlar her sene olduğu gibi bu sene de merakla bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir