Kategoriler
Genel

Akım Koruma Prizi Nedir?

Elektrik akımını ülkemizde voltaj düşüşleri ya da kesintiler gibi nedenlerden dolayı değişiklik gösterebiliyor. Bu durumdan dolayı elektronik cihazlarda oldukça fazla yaşanan arıza sorunları ile karşı karşıya kalınabiliyor. Prize bağlı halde olan cihazınızın voltaj değişimi ya da elektrik kesintisi nedeniyle arızalanmaması için mutlaka tedbir almanız gerekiyor. Akım koruma prizi şebekedeki elektrik akımını düzenlemez fakat fazla voltajın cihaza ulaşmasını engeller. Bu noktada güvenilir bir tedbirdir.

Yüksek Voltajdan Kaynaklı Cihaz Arızalarına Nasıl Tedbir Alınır?

Elektrik kesintileri ve voltajın yükselmesinden kaynaklı cihazınızın bileşenlerine zarar verir. Bu durumdan korunmanın yolu akım koruma prizi kullanmaktır. Akım koruma prizi, çalıştırılan cihazların yüksek voltajla karşılaşması durumunda içeriğinde bulunan sigortayı kapatarak elektriğin cihaza ulaşmasını engeller. Alacağınız önlem sayesinde cihazın bozulması ve kullanılmayacak duruma gelmesi gibi durumlara karşı korunursunuz. Örneğin akım koruma prizine bağlı olmayan bir bilgisayarda, ani voltaj yükselmesi durumunda bilgisayarınızın bileşenleri yanabilir. Evinizde, ofisinizde bulunan bilgisayar, televizyon, tablet gibi cihazlarınızı bu şekilde güvence altına alabilirsiniz.

Akım Korumalı Priz Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Akım korumalı prizler de farklı çeşitler mevcuttur. 3lü, 4lü ya da tekli gibi modellerin dışında son teknolojiye ayak uyduran farklı modelleri de mevcuttur. Akım koruma prizi satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli kriterlerden birisi “jule” değeridir. Bu değer prizin akım koruma ömrünü ifade eder. Jule değeri düşen bir priz akım koruması konusunda yeterli olmayacaktır. Bunu takip edebilmek açısından jule değerini led ışık ile gösteren priz modellerinden satın almanızı tavsiye ederiz. Prizin malzeme kalitesi de oldukça önemli bir kriterdir. Yanma durumlarına karşı kullanılan malzemenin kalitesi önleyici bir faktör olacaktır. Bunların yanı sıra prizin maksimum güç kapasitesine uygun olacak cihaza bağlı olması gerekir. Aksi halde priz sigorta atarak tüm gücü çeker. Fiyat-kalite orantısını göz önünde bulundurarak bir priz almanızı tavsiye ederiz. Bu ürünlerle ilgili https://www.fazticaret.com/ sitesi üzerinden çeşitleri görüntüleyebilir, detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir