Kategoriler
Spacex haberleri

SpaceX Mars testlerine başladı

SpaceX Mars testlerine başladı. Uzay şirketi Mars’a yolculuk için geliştirdiği BFR ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. SpaceX’in şirket başkanı olan Gwynne Shotwell testlere tam anlamı ile önümüzdeki yıl başlayacaklarını açıkladı.

Elon Musk’ın uzay şirketi şimdiye kadar rastlamadığımız bir uzay gemisi tasarladı. BFR adını verdiklerini uzay gemisi Mars’a yolculuk için hazırlanıyor.  2019 yılında testlerine başlanacak olan BFR herkes tarafından merak ediliyor.  Musk, BFR için yaptığı açıklamada geminin iki kısımdan oluştuğunu, bunların “Gezegenlerarası Taşıma Sistemi”, bir itici roket ve bir de “uzay gemisi” olduğunu ifade etmişti. Uzay gemisinin 106 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde olduğu açıklanmıştı. Uzay gemisinde Raptor motorunun yer aldığı belirtilmişti.

SpaceX-BFR-Big-Falcon-Rocket-Mars

Gwynne Shotwell DARPA D60 konferasınsında bazı açıklamalar yaptı. Uzay gemisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan şirket başkanı, 2020 yılında yörüngeye çıkabilecek seviyeye geleceklerini ifade etti. Bu yıl içerisinde yapılacak testlerin kısa uçuşlardan oluşacağı, birkaç kilometre yüksekliğe çıkıldıktan sonra iniş yapılacağı belirtildi.

2020 yılında testleri tamamlanan uzay gemisinin 2022 yılına kadar Kızıl Gezegen görevini yerine getirmiş olması beklentiler arasında. SpaceX çalışmalarını bu hedefler doğrultusunda devam ettiriyor. Geçtiğimiz yıl şirket CEO’su olan Elon Musk ülkemize gelerek ziyaretlerde bulunmuştu.


SpaceX United Launch Alliance Vulcan roketi geliştiriyor adlı haberimizi okumak için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir